Rauno AllikuFoto: Viljar Voog
Korvpalli EM 2015
6. september 2015, 15:25

ÕHTULEHT RIIAS | Jalgpallikoondislane Rauno Alliku: kui halvasti läheb, tuleb mängijatest aru saada (1)

Eesti jalgpallikoondis reisis täna hommikul Maribori, et teisipäeval kohtuda EM-valikmängus Sloveeniaga. Vigastatud Rauno Alliku sinisärkidega kaasa ei reisinud – tema on hoopis Riias ja elab kaasa Eesti korvpallikoondise käekäigule.

"Läti on ju lähemal, kui Sloveenia," naeris vigastust raviv Alliku vastuseks küsimusele, miks ta eelistas korvpalli vutile. "Ega iga kord pole nõnda lähedal EMi, eriti sellist, kus veel Eesti mängib. Aga õnneks näidati eile pubis ka jalgpalli (Eesti alistas Lillekülas 1:0 Leedu – toim). Palju fänne istus ümberringi ja üldse oli väga lahe." rääkis esimeseks kaheks mänguks Riiga reisinud vutimees.

Kuidas senine korvpallielamus olnud on? "Publik on väga vinge – päriselt ongi tunne, nagu mäng toimuks Eestis," kiitis Alliku tuhandeid Lätti reisinud poolehoidjaid. "Täna tuleb loota, et läheb paremini kui eile. Kõikide meeste jaoks oli see ju esimene kord EMil mängida. Loodetavasti nad õppisid oma vigadest ja täna mängivad paremini."

Spordimehena mõistab Alliku ka, kui raske on tegelikult suure kaotusega leppida ja kohe järgmisele mängule keskenduda. "Ega nad ju ei taha halvasti mängida. Keegi ei lähe väljakule niisama kaotama. Kui parajasti välja ei tule, tuleb neist aru saada."