Korvpalli EM 2015
6. september 2015, 17:55

ÕHTULEHE VIDEO | Tiit Sokk: peaksime olema ühtne rusikas, kuid me pole (12)

Eesti korvpallikoondis sai EMil teise suure kaotuse järjest ning peatreener Tiit Sokk tõdes pärast 55:84 allajäämist Belgiale, et ühtset löögirusikat pole välja kujunenud.

Eemalseisjatele näib, et miski on väga puusse läinud? "Osa mehi on okeid, osa mitte. Oleksin pidanud mänguaega paremini jagama," vastas Sokk. "Kes teisel poolajal mängisid, tõmbasid meid jälle käima."

Vaatame siis, kuidas mänguaeg jagunes. Teisel poolajal mängis Rain Veideman kõik 20 minutit, Sten-Timmu Sokk, Gregor Arbet 13, Erik  Keedus 11, Siim-Sander Vene 10, Janar Talts, Tanel Kurbas 8, Tanel Sokk 6, Kristjan Kangur 4 (esimesel poolajal 14), Joosep Toome, Reinar Hallik 3.

Kas "mänguaja paremini jagamine" annab vihje ka järgmiste päevade eel? "See on tiimivärk, peame otsuseid tegema kaalutletult. Oleme võistlusel, kus on kohal väga head võistkonnad. Ei piisa isegi sellest, kui annad endast 100, pead andma 110 protsenti."

Eesti koondis ei käinud ei eile ega täna mängupäeva hommikul visketreeningul, seda on põhjendatud mängu varase algusajaga. Kas praegu tundub, et parem olnuks käia? Soku nägu reedab jaatavat vastust: "Kell 7.30 tulnuks üles saada. Tagantjärele oleme kõik targad."

Mis kell meeskond magama läks ja üles sai? "Meil pole lasteaed," vastas Sokk.