Odaviskaja Magnus Kirt.Foto: LAURA OKS
Kergejõustik
6. september 2015, 18:14

Magnus Kirt: ei tahaks end Eesti esinumbriks pidada, olen kodus nurga taga viskaja (5)

Kohilas toimunud heitjate seeriavõistluse viimasel etapil meeste odaviske Eesti kõigi aegade teise tulemusega 86.65 võitnud Magnus Kirt ei tõtanud end vabariigi esinumbriks tituleerima.

"Tulemuse järgi võib-olla olen, aga ei tahaks end ikkagi Eesti esinumbriks pidada. Risto [Mätas] on ju MMi 12. vend ja Tanel [Laanmäe] võitis suvel universiaadil kuldmedali. Mina olen hetkel selline kodus nurga taga viskaja," sõnas Kirt.

Seni oli Kirdi isiklik mark suve hakul Viljandis visatud 82.22. Kuidas sündis nii võimas rekordiparandus? "Eks ta tuli enda jaoks natuke ootamatult. Arvasin, et olen valmis 83-84 meetriks. Teine katse kanduski sinnakanti, aga astusin meetrijagu sammumärgist üle ja kukkusin joonele.

Kolmas, rekordkatse oli rütmiliselt elu parim. Nii hästi pole ükski vise kunagi õnnestunud. Muidu on mul ka rekordvisete ajal mingeid negatiivseid nurki tekkinud, aga seekord läks kogu jõud ja hoojooksu kiirus odasse. Midagi ei läinud mööda.

Olud oli sarnased Viljandile [kus sündis eelmine isiklik tippmark] ja lisaks oli tuul vasakukäelistele soodne, puhus diagonaalis üle vasaku õla. Ilm väga soe. Kõik asjad klappisid."

Ühtlasi täitis Kirt Rio de Janeiro olümpia normatiivi (83.00). "See oligi mu hooaja lõpu eesmärk. Nüüd saan talvel olümpia nimel rahulikult trenni teha. Pinge on maas. Pole vaja normitäitmiseks valmistuda."

Kirdi järgmine eesmärk on saada "kodus nurga taga viskajast" meheks, kes näitab tulemusi ka tiitlivõistlustel. "Sain tänavu enne universiaadi ja MMi päris palju välismaal võistelda ning sealse soojendus- ja võistlusrütmiga harjuda. Tuleb väikeste sammudega edasi liikuda, et lõpuks väga tugevaks saada ja tiitlivõistlustel korralikke tulemusi teha."