Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.Foto: ALAR TRUU
Jalgpall
7. september 2015, 19:51

ÕHTULEHT SLOVEENIAS | Magnus Pehrsson: plaan on võita! (1)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson kinnitas, et Eesti plaan on homme võita.

Kuidas seda aga teha? „Tegime laupäeval väga hea mängu ja saime sealt kaasa positiivsed emotsioonid. Kasutame ära seda, et meil on hea enesekindlus," vastas Pehrsson. "Meil pole midagi kaotada. Anname oma parima ja kui see õnnestub, siis meil on väga hea võimalus homme võita."

„Muidugi peame väga hästi kaitses mängima. Kui vaadata väravatevahet (4:5), siis meie meeskonna tugevus on see, et me ei lase palju väravaid sisse. Kui vaadata Leedu mängu, siis domineerisime rohkem kui varem. See on ka oluline homme. Meie tugevus on küll kaitse, aga peame ka mängu kontrollima ja ründama. Peame Sloveenia elu raskeks tegema."

Kuidas on lood meie koondise füüsisega? „Ma arvan, et ka Sloveenia jaoks on hea, et mäng pole täna. Ausalt öeldes on meil olnud ideaalne taastumine. Sellele küsimusele peaksid küll mängijad vastama, aga mulle tundub, et lülitasime end hästi välja ja puhkasime korralikult. Homme pole vabandusi, oleme värsked."

Mis seisus on mängukeelu all Aleksandr Dmitrijevi asemel koondisega liitunud Ilja Antonov? „Olin liiga ennatlik Leedu mängu järgsel pressikonverentsil (ütles, et äsja vigastusest paranenud Antonovi liitumine on välistatud - M.T.). Vaatasime alternatiive ja leidsime, et ta on parim valik, sest on kursis meie mänguplaaniga.

Praegu pole hea ajastus selleks, et tuua keegi totaalselt uus. Nägime, et ta on mänguks valmims, aga ta ei alusta homme. Ta on valmis keskväljal mingid minutid mägnima."

Taktikast rääkides ei hakanud Pehrsson detaile avaldama, ent ütles, et laias laastus tuleb homme sarnane mäng sellele, kui koondised kohtusid esimest korda Tallinnas. Lisaks loodab rootslane, et ehk kammitseb laupäevane Baselis toimunud mäng (Sloveenia mängis 2:0 edu viimase kümne minutiga 2:3 kaotuseks) sloveene ka homme.