Alar Varrak pärast täna lõunal tehtud treeningut.Video: Video: Aldo Luud
Korvpalli EM 2015
7. september 2015, 14:19

ÕHTULEHE VIDEO | Alar Varrak: loodame lumepalli veel teistpidi veerema panna! (2)

Eesti korvpallikoondis kohtub Riias EMi alagrupiturniiri 3. voorus täna Ukrainaga, kel tabelis samuti kaks kaotust. Abitreener Alar Varrak ütles pärast tänase harjutuskorra lõppemist, et peab senise ebaedu põhjusi rohkem psühholoogilisteks.

Varrak armastab kasutada väljendit „võitmine on nakkav ja kaotamine on nakkav". Mida on treenerid teinud kaotusenakkusest jagu saamiseks? „Vahel koorub mõnest pisiasjast välja suur. Mõnikord on vaja ühte head mängu, tuju läheb paremaks ja kõik on juba rõõmsam. Tuleb hoida positiivset joont ning ühtse löögirusika, ühtse tiimina kõik 40 minutit võidelda ja see väljakul realiseerida. Loodan, et see lumepall hakkab veel teistpidi veerema!" säilitab Varrak optimismi.

Samas – reaalset aega asjade taktikaliselt paremaks muutmiseks napib. Ning taktikas on seni vastastele (Tšehhi, Belgia) alla jäädud, Eesti mäng on hästi lahti harutatud. „Nad on teinud head partiid kaitses, meie trumbid taktikaliselt väga hästi kinni võetud. See jätabki kõrvalt võib-olla mulje, et me pole ühtne löögirusikas. Läheb üks vise mööda, teine, tekib kerge stress. Pluss pinge, mis kogu selle meluga kaasas käib, jääbki mulje, et asjad pole kõige paremad. Kõigi eesmärk on hästi mängida ja need kaks esimest päeva pole kõige paremini läinud. Viimase kuu aja möll ja fännide suur hulk pani meile pinged peale. Loodame, et nüüd on pinged maas, saame oma asju vabamalt teha ning õhtul teha ka skooriliselt parem mäng."

Mida rääkis Alar Varrak tänase vastase Ukraina kohta, vaata juba videost!