Käsipallihooaja avamine. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Käsipall
7. september 2015, 15:58

GALERII | Käsipallurid avasid hooaja, kas Serviti suudab tiitlit kaitsta?

Käsipalli Eesti meistriliigas mängib algaval hooajal seitse klubi. Täna said kõigi seitsme võistkonna peatreenerid kokku, et hooaja avaüritusel koosseise tutvustada ja eesmärke sõnastada.

Eesti meistriliiga süsteem on varasematest mõnevõrra erinev. Esmalt mängitakse omavahel läbi kolm ringi, mis järel eralduvad tipmine nelik ja tagumine kolmik, kes mõlemad peavad isekeskis kaheringilise vaheturniiri (põhiturniiri punktid võetakse kaasa). Seejärel juba veerandfinaalid, poolfinaalid ja medalimängud.

Tiitlikaitsja on Põlva Serviti, kes võitis kevadel klubi ajaloo 10. meistritiitli, kui alistas HC Kehra otsustava finaalmatši lisaajal. Serviti alustab ka tänavust hooaega soosikuna, ent Eesti meistritiitlit suutis mõni klubi viimati kaitsta 2011. aastal. Toona sai sellega hakkama Serviti. Kui sama õnnestub ka algaval hooajal, tõuseb Serviti meistritiitlite arvult Kehraga ühele pulgale.

SK Tapa | Peatreener Elmu Koppelmann: "Meie koosseis on veel noorem kui mullu. Meeskonnal on nõrkusi, aga sellele vaatamata suudame mängijaid meistriliiga jaoks ette valmistada. Eelarvest rääkida ei taha, aga kõik võetud ülesanded täidame ära."

Audentes SK | Peatreener Martin Noodla: "Minu käsutuses on ambitsioonikas materjal. Poisid on väga lahedad ja mõnes trennis oleme suutnud taktikalise-tehnilisi-filosoofilis nüansse oluliselt parandada. Väga hea, et mul on üpris toores materjal, mida saab vajadusel kirvega raiuda. Eesmärk on olla kevadel palju parem kui sügisel. Loodan, et teised klubid saavad aru, et Audentese projekt on investeering meie ühisesse tulevikku."

Aruküla SK | Peatreener Toivo Järv: "Roman Glinkin on tõesti meistriliigas tagasi. Kui kogenu mees avaldab soovi meeskonnaga liituda, siis võtan ta muidugi rõõmuga vastu, et ta aitaks noori õpetada. Lisaks liitus meeskonnaga ka Olev Eensalu. Eesmärgi osas peab jääma reaalseks – kolm meeskonda on teistest natuke eespool, ülejäänud jagavad 4.-5. kohta. Tahame poolfinaale mängida ja mõnel korral võib-olla ka esikolmiku klubisid üllatada."

HC Viimsi | Peatreener Ain Pinnonen: "Meeskond on täienenud Aivar Paisti, Ravo Voosalu ja Otto Karl Kondiga. Soovid on meil suured, aga konkurentidel on kah oma soovid. Tahame ikka nelja sekka jõuda."

Viljandi HC | Peatreener Marko Koks: "Mullune Balti liiga kogemus andis julgust proovida tänavu eurosarja, mis on kindlasti ka mängijatele kerge lisamotivatsioon. Lahkujaid pole, tagasi rivistuses on Kristo Voika ja Sten Maasalu. Eesmärk on mulluseid saavutusi (karikavõit ja pronksmedal) vähemalt korrata ja äkki ka veidi ülespoole tõusta."

HC Kehra | Peatreener Indrek Lillsoo: "Eks hooaeg näitab, kuidas erineb minu juhendatud Kehra [eelmise peatreeneri] Jüri Lepa omast. Minu käsutuses olevate meeste tahtmine ja sära on igatahes väga head. Iseasi, kuidas tulemused tulema hakkavad. Eesmärke ei saa allapoole lasta – tahame tulla Eesti meistriks ja jõuda Balti liigas nelja meeskonna finaalturniirile. Eurosarjas tundub, et loosiga vedas ja eesmärk on Londoni klubist jagu saada."

Põlva Serviti | Peatreener Kalmer Musting: "Laupäevane eurosarjamäng Klaipeda Dragunase vastu kahjuks ei tulnud kõige paremini välja. Puudujääke oli palju, suutsime välja tuua vast 80% võimetest. Kolmeväravaline edu on väike.

Meeskonna koosseisus on kaks muudatust – Pavel Turajev lahkus Peterburi ja Margo Piksööt lõpetas, tagasi on Mario Karuse ja Roman Aizatullov. Probleem on ääremängijatega, keda on hetkel koosseisus vaid kolm. Seda positsiooni tuleb veel komplekteerida. Teistest Eesti klubidest võtmise välistan. Serviti seda ei tee. Meie püramiid toimib ja otsime vajalikku meest omade seast. Konkurents meistriliigas on kasvanud ja on tugev. Tiitlit kaitsta on alati keerulisem kui seda jahtida."

Meistriliiga esimene voor mängitakse kolmapäeval, kui kohtuvad Põlva Serviti - Audentes, HC Kehra - Aruküla SK ja Viljandi HC - HC Viimsi.