Rain VeidemanVideo: Viljar Voog
Korvpalli EM 2015
8. september 2015, 00:08

ÕHTULEHE VIDEO | Rain Veideman: meil peab igas mängus keegi hulluma, õnneks täna oli Greks see mees!

Eesti võidumängus Ukraina üle 15 punkti, 6 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu saanud Rain Veideman tõdes, et aplaus kuulub Gregor Arbetile.

"Meil peab iga mäng keegi hulluma, et me saaks suurtele vastu hakata ja õnneks täna oli Greks see mees. Ta lihtsalt küsis, andsime talle palli, mees lajatas ja kõik, mis ta teele saatis, pani sisse. Kui ühel mehel nii läheb, siis on ka tervel võistkonnal hea mängida!"

Veideman ütles, et eilsega võrreldes ei muutunud suurt muud, kui võeti end kokku. Mis jutte rääkisite pärast kaht esimest mängu, et täna hoopis teistsugune mängupilt oli, mis tõi ka võidu? "Eriti midagi ei rääkinud, kokku võtsime ennast! Hakkasime algusest peale mängima, eelmistes mängudes alles teisel poolajal, kui vahe juba 20-30 punkti oli," lausus Veideman.

Kui alguses 8 punktiga ette saadi, oli meeskonnale selge, et alustatud on varasemast paremini. "Siis tekkis tõesti tunne, et täna võib mängu enda kontrolli alla saada. Poolaja miinus 10? See pole tänapäeva korvpallis vahe, see võib minutiga tasa minna. Olime täna agressiivsemad ja Gregor (Arbet - V.A.) pani hullu ka. Meil on võitmiseks vaja, et keegi ka hullu paneks."

Veideman mängis eile 36, täna 33 minutit. "Kolmas mängupäev järjest, vahepeal hakkab väljakul mõistus oma asju tegema ja jalad teisele poole liikuma. Aga pidasin vastu. Hea, et fännid saalis olid! Mida rohkem mängid, seda enesekindlamaks muutud. Eriti oli seda täna näha Gregori pealt - ta küsis palli ja lajatas peale."

Miks siiski alles kolmandal päeval enda ja fännide soovi kohaselt mängima hakati? "Ega teagi. Arvan, et meil oli alguses ikkagi mingi kramp sees. Saal rahvast täis, EM."

Kõik mehed on esimest korda EMil, kas endal on ka tavaliste võistlustega võrreldes teistmoodi tunne? "Enam mitte, aga esimese mängu aegu oli küll - nagu Andres Sõber ütleb - vibra sees."

Mida rääkis Veideman Tiit Soku valikust mängitada vaid kaheksa meest ning meeste meelestatusest, vaata Õhtulehe videost.