Magnus Pehrsson Mariboris Eesti meeskond juhendamas.Foto: SRDJAN ZIVULOVIC
Jalgpall
9. september 2015, 00:08

Magnus Pehrsson: mängisime paremini kui aasta eest, kui Sloveeniat võitsime (1)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson märkis pärast Sloveenia - Eesti EM-valikmängu ETV-le antud intervjuus, et tema hinnangul esines meeskond hästi. Isegi paremini, kui aasta eest kodus, kui Sloveeniat 1:0 võideti.

"Esinesime hästi. Olime esimese 30 minuti jooksul raskustes, kui langesime kaitses liiga madalala. Pidime kõvasti võitlema, et mängu sisse saada. Teisel poolajal oli tunne hea, kuniks eksisime ja sündis värav. Seejärel tekitasime võimalusi värava löömiseks. Häid väravalöömise šansse oli meeskondadel üpris võrdselt. Mängu saatuse otsustasid väikesed detailid.

Palli kontrollides olime esimesel poolajal veidi ärevad, aga teisel poolajal läks olukord paremaks, eriti pärast 1:0 väravat olime meie selgelt üritavam pool. Sloveenia on Leedust selgelt tugevam vastane. Meie tänane esitus oli minu meelest parem kui aasta eest kodus, kui Sloveeniat 1:0 võitsime. Oleme õigel teel.

Eesmärk on võita järgmine matš Inglismaa vastu. Ning kuniks meil on teoreetiline võimalus play-off’i jõuda, niikaua ka mängime ja võitleme," rääkis Pehrsson.

Pehrssoni kommentaarid Õhtulehele:

"Muidugi on raske niiviisi kaotada. Tegime kõik, et üht või kolme punkti saada. Kui vaatame pallivaldamist, siis esimesel poolajal Sloveenia domineeris mängu, aga me seisime tihedalt kaitses ja neil oli vähe võimalusi. Teisel poolajal läks mäng rohkem avatuks, aga kahjuks lasime ebavajaliku värava. Meil oli tegelikult mäng kontrolli all: võitlesime vapralt ja lõime väravavõimalusi. Ma ei väida, et mängisime perfektselt, aga nii meil kui neil oli kokku kolm head väravavõimalust. Nemad kasutasid ühe ära, meie mitte."

Väravaolukorrast: "Teie olete muidugi palju korduseid näinud, mina mitte. Aga minu silme läbi astus ehk Jääger liialt vara liinist välja ja Mets luges tegelikult hästi söödu ära."

Sergei Zenjovist: "Täie tervise juures Zenjov võinuks olla teisel poolajal ohtlik. Aga tema esimese poolaja esitus polnud parim. Ta tegi hästi musta tööd, aga teame, et ta oskab paremini rünnata. Sander asendas teda kenasti. Selles suhtes ei löönud trauma suurt midagi sassi."