Janar SooFoto: MATI HIIS
Korvpall
10. september 2015, 16:04

Kalev/Cramoga liitunud Janar Soo: Varrak helistas neljapäeval, jõudsime kiirelt kokkuleppele (1)

Itaalia korvpalli kõrgliigas läinud hooaja hõbeda teeninud Reggio Emilia meeskond kutsus läinud kuu lõpus hooaja ettevalmistuslaagrisse ka Janar Soo. 24aastane mängija naasis lepinguga, kuid hoopis BC Kalev/Cramoga."Läksin sinna, sest klubi polnud ja see oli hea võimalus. Itaalias olles, eelmisel neljapäeval, helistas esimest korda Varrak ja jõudsime üsna kiirelt kokkuleppele. Eile tulin juba [Kalev/Cramo] trenni," rääkis Soo Õhtulehele.

Soo pidi algselt Itaalia meeskonnaga kaasa tegema ühe sõprusturniiri, kuid loogilistel põhjustel polnud tal mõtet sinna vigastusohus jääda. "Siin oli ka üks teine mees, kes läks esimestel päevadel juba ära, nii et sain aru, et kedagi siin kinni ei hoita. Kui tekkis võimalus, siis küsisime [agendiga], kas on vastuvõetav, et ära lähen."

Mitmekülgne mängumees sai enda hinnangul Itaaliast kõva kogemuse. "Sain huvitavate meestega tuttavaks, trenni teha ja näha, kuidas edukal Itaalia klubil süsteem välja näeb."

Läheb võitlema koha eest päikese all

"Lähen ikkagi võitlema mänguaja eest, koha eest päikese all. Olen rahul, sest see on samm edasi ja tase kõrgem kui Raplas. Olen arvestanud, et mänguaeg iseenesest ei tule ja selle nimel tuleb pingutada, trennis teised üle mängida. See on teretulnud väljakutse!"

Suvel koondisekandidaatide ringis olnud Soo jälgib loomulikult ka Riias toimuvat ning loodab, et Eesti teeb täna Läti vastu hea mängu. "Kindlasti on väga hea võimalus. Vaadates paari viimast mängu, siis neil on s**amaitse suus ja meil hea maitse suus!"