Epp Mäe (paremal)Foto: STANISLAV MOSHKOV
Maadlus
11. september 2015, 11:58

MM-pronks Epp Mäe: see on omaette medal! (1)

Maadluse maailmameistrivõistlustel oma esimese täiskasvanute klassi medali võitnud Epp Mäe oli pärast võistlust mõistagi oma sooritusega rahul. Võidetud pronksi hindab ta oma karjääri parimaks tulemuseks.23aastane Mäe läks Las Vegases toimunud MMile miinimumeesmärgiga jõuda pronksimatšile ehk saada kätte Rio olümpiapilet. "See oli esmatähtis järgmise aasta ettevalmistust arvestades. Kui juba pronksimatšile pääsesin, siis tuli endast maksimum anda ja läks hästi!" rääkis Mäe Õhtulehele.Loosiga tal vedas – avaring oli vaba ning seejärel kaotas ta tugevale hiinlannale Qian Zhoule, kes aitas finaalipääsuga Mäe lohutusringi. Ühe matšivõiduga jaapanlanna Chiaki Iijima üle oli eesmärk tegelikult juba täidetud."Kaotasin hiinlannale jaanuaris Pariisis ja ka eelmise aasta MMil pronksimatši. Oli teada vastane, polnud varem õnnestunud teda alistada ega ka seekord. Aga lõpp hea, kõik hea," lisas ta.Teenitud puhkusMäe saab nüüd rahulikult valmistuda järgmise aasta Rio olümpiamängudeks,

Meie parim naismaadleja on ääretult rahul, et ei pea muretsema järgmise aasta olümpia kvalifikatsiooniturniiride pärast. "Muidu peaks valmistuma Euroopa meistrivõistlusteks ja siis kvalifikatsiooniturniiriks. Kui kõva tasemega turniirid on järjestikku, siis on nendeks väga raske valmistuda. Heas konditsioonis nädal-kaks püsida on keeruline."

Mäe ühtki eesmärki järgmiseks hooajaks veel sõnastada ei taha. "Võtan nüüd aja maha ja saan rahulikult puhata. Hooajale on punkt pandud, taastume ja siis algab uuesti töö."