Foto: Alar Truu
Spordiblogi
14. september 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Epp Mäe, jalgpall ja korvpall, Flora liidrikoht

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse.

Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 14. septembri valik:

Läinud nädala pluss | Epp Mäe võitis MMil pronksmedali ja lunastas Las Vegases ainsa Eesti maadlejana olümpiapääsme. Karjääri tipphetk ja kõva saavutus, mis väärib suurt kiitust ja aplausi. Nüüd on aga huvitav on vaadata, kuidas läheb Mäel aasta naissportlase valimisel. Kas Anett Kontaveit saab talle vastu?

Läinud nädala miinus | Jagatud mure on pool muret. Ei kossu- ega vutimehed ole ära teeninud tervet pikka miinust selle eest, et nad endast tugevamaid koondiseid alistada ei suutnud. Ent viis, kuidas korvpallurid EMi viimases mängus Läti vastu edasipääsušansid vastu taevast lasid (poolaeg võideti 44:33, kolmas veerand kaotati 5:22) ning jalgpallurid ühe õnnetu eksimuse tõttu Sloveenias sama tegid, teeb meele nukraks.

Alanud nädala ennustus 50% on tõenäosus, et FC Flora kaitseb sel nädalal Eesti meistriliigas FC Levadia eest oma liidrikohta. Selleks peab Flora teenima mängudest (väidetavalt) peatreenerita jäänud Nõmme Kalju (võõrsil) ja Tartu Tammekaga vähemalt sama palju punkte kui Levadia Paide ja Sillamäe Kalevi (võõrsil) käest. Hooaeg on näidanud, et mõlemad võivad emmas-kummas mängus libastuda.