Londoni Chelsea senine hooaeg on olnud üks rist ja viletsus.Foto: Matt Dunham
Jalgpall
14. september 2015, 10:56

7 sünget numbrit Chelsea kohutava hooaja alguse kohta (2)

Inglismaa jalgpalli Premier League'is on tiitlikaitsja Londoni Chelsea start olnud kohutav – viie vooruga on saadud kolm kaotust ning liidrile Manchester City'le kaotatakse juba 11 punktiga.

Numbrid ei valeta ning numbrid on sünged:

29 aastat tagasi alustas Chelsea viimati hooaega nii kohutavalt – 1986 sügisel saadi viiest avavoorust kirja kolm viiki ja kaks kaotust (3 punkti).

0 meeskonda on lõpetanud Premier League'is hooaja esimese või teise kohaga, kui on viiest esimesest mängust kogunud neli või vähem punkti.

4 punkti viiest mängust on Premier League'i ajastu (alates hooajast 1992-93) jooksul tiitlikaitsja poolt kõige halvem start. Sama kehvalt alustas 1995 sügisel ka Blackburn Rovers (lõpetas hooaja seitsmenda kohaga).

33 lööki värava raamidesse on Chelsea lubanud viie mänguga vastastel sooritada. See on 6,6 lööki raamidesse mängu kohta.

9 aastat tagasi kaotas Jose Mourinho juhendatud Chelsea viimati kaks järjestikust meistrivõistluste kohtumist enne, kui laupäeval saadi 1:3 lüüa Evertonilt (neljandas voorus 1:2 Crystal Palace'ilt).

12 väravat on Chelsea endale viie vooruga lüüa lasknud. See on 20 Premier League'i klubi seas kõige halvem näitaja!

3 kaotust on Chelsea juba käimasolevatel meistrivõistlustel saanud. Eelmisel, tiitlivõiduga lõppenud hooajal saadi neid sama palju.