Priit RätsepFoto: Rauno Kais
Auto-Moto uudised
14. september 2015, 14:17

Rätsep võidutses motokrossi meistrivõistluste finaaletapil, kuid Krestinov tuli Eesti meistriks

Läinud nädalavahetusel toimus Tihemetsas Lauri krossirajal selle hooaja Eesti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp. Finaaletapil võidutses MX1 klassis Priit Rätsep, meistrikulla võitis Gert Krestinov.

Enne finaaletappi MX1 klassis teist kohta hoidnud Priit Rätsep alustas oma päeva võimsalt sõites oma Hondaga kvalifikatsioonis välja kiireima ringiaja, mis oli paremuselt teise aja teinud Tanel Leoki omast lausa 4 sekundit kiirem.

Avasõidus tegi Rätsep hea stardi ning hoidis Leokit selja taga kuni eelviimase ringi avakurvini, kus ta korraks kukkus ja Leok pääses mööda. Rätsep sai talle küll hiljem lähemale, kuid mööda enam ei pääsenud ja nii tuli sellest sõidust teine koht.

Teises sõidus haaras esikoha Leok, kuid sõidu edenedes sai Rätsep temast ikkagi mööda ja suurendas vaikselt iga ringiga vahet ning võttis väärt võidu.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai Rätsep Leokiga võrdsed punktid, kuid tänu teise sõidu võidule kuulus esikoht Rätsepale. Poodiumi madalaimale astemel tõusis sarnaselt Rätsepaga Hondal võistlev meistrivõistluste liider Gert Krestinov, kes 10 päeva enne võistlust murdis rangluu, kuid suutis siiski finaaletapil osaleda. Kuna Krestinovi ja Rätsepa punktivahe oli enne viimast etappi suhteliselt suur, siis Krestinovile kolmandast kohast täiesti piisas, et Eesti meistriks tulla. Rätsepa saagiks jääb hõbemedal ja pronksi saab Leok.