Joosep Toome Riia EMil kaitses mängimas.Foto: Aldo Luud
Korvpall
15. september 2015, 11:10

Korvpallikoondislane Joosep Toome jätab klubihooaja vahele (3)

Eesti korvpallikoondise keskmängija, Riia EMil Läti vastu 10 punkti visanud ja Ukraina koljati Kirilo Fessenko vastu hea kaitsepartii esitanud Joosep Toome jätab klubihooaja vahele.

Toomele on aastaid valu teinud põlved, ta on sageli pidanud tegema sundpause. Nüüd otsib ta võimalust minna lõikusele. Teda vaevab degeneratiivne haigus, mis läheb aasta-aastalt kogu aeg veidike halvemaks. Lõikus annaks lootust protsessi pidurdada.

Mitme viimase hooaja koduklubi Tartu Rocki nimekirjas Toomet enam pole. "Olen vaba mees. Võib-olla leian väikese korvpallialase lisatöö," ütles Tartu ülikooli füsioteraapiatudeng.

Tal on bakalaureuseõppes jäänud teha lõputöö ja mõni praktiline töö. "Keskendun nüüd koolile ja kui leiab ravivõimaluse, siis mõistagi ka taastusravile. Arvan, et lõikus on vajalik, aga kahjuks pole selle osas veel midagi kindlat," tõdes Toome, kes saaks parima ravi välismaalt, kuid küsimus on rahastamises.

"Riia EM mõjus emotsionaalselt mulle väga hästi! Pärast sellist kogemust tahaks tulevikus ikka veel korvpalli mängida. Põlvede seisukohalt kannatasin selle suve ära - teadsin, et pärast seda tuleb pikem paus.

Miks Riias kaks esimest mängu ebaõnnestusid? Me kõik olime sellisel turniiril esimest korda. Me pole noored, aga ikkagi kogemuste vähesus - ei suutnud ennast alguses realiseerida. Paari mänguga saime sellest üle ja siis läks asi lõbusamaks," lisas Toome.