Hispaania - Kreeka 74:72Foto: AFP/Scanpix
Korvpalli EM 2015
15. september 2015, 21:44

GALERII | Hispaania serveeris Kreekale EMi esimese kaotuse ja pääses poolfinaali

Kreeka korvpallikoondis polnud enne eilset EMil kaotanud veel ühtegi mängu, Hispaania pääses alagrupistki edasi ainult tänu ühepunktilisele võidule Saksamaa vastu. Aga veerandfinaalis oli hetkevormist tähtsam roll kogemustel ning poolfinaali pääsesid hispaanlased.

Nagu sellele MMile juba kohane, jagus mängus põnevust lõpuvileni: esimese veerandi läbisid meeskonnad viigis, teise järel oli peal Hispaania, kolmanda lõppedes tänu 11:0 vahespurdile Kreeka.

Viimasel kümnel minutil näitasid kindlamat mängu aga hispaanlased. Üritades iga rünnaku lõpetada üks-ühele lahinguga korvi all, murdsid nad taas ette ja pidanuks mängu sootuks enda kasuks ära otsustama. Ent lõpuhetkedel eksiti vabavisetel ning tehti rumalaid pallikaotusi ja nõnda suutsid kreeklased (kaugete kolmepunktivisete toel) tablool olnud seitsmepunktilise kaotuse viilida neli sekundit enne mängu lõppu minimaalseks.

Rünnakuõigus oli aga Hispaanial ning pall toimetati üleplatsimehena 27 silma toonud Pau Gasoli kätte. Viga ja vabavisked! Esimene kukkus sisse, teine mitte ja Kreekal sai palli, kui kellal oli veel 2,7 sekundit. Lõpuviske õigus kuulus 12 punkti visanud ja lausa 17 lauapalli noppinud Giannis Antetokounmpole, ent keskväljalt teele saadetud vise ei tabanud isegi korvirõngast ning Hispaania pääses 73:71 võiduga poolfinaali.