Luke Shaw võigas vigastusFoto: Vida Press
Jalgpall
16. september 2015, 01:04

Meistrite liiga alustas 20 värava ja ühe võika vigastusega (2)

Inimesi on erinevaid: kellele märgivad suve lõppu ranitsatega koolijütsid, kellele toob sügisahastuse peale esimene rõdule langenud kollane puuleht. Jalgpallifännide jaoks on üpris heaks märgiks aastaaegade vahetumisest sootuks Meistrite liiga algus.

Tänavuse turniiri esimeste mängude kohta võib kahtlemata öelda "avalöök", sest kokku nägi kaheksa matši peale 20 väravat ehk võrk sahises igas kohtumises keskmiselt 2,5 korda. Kõige väravalembelisemad oldi Madridis, kus Karim Benzema avatabamusele lisas kolm kolli Cristiano Ronaldo. Portugallasest superstaar on nüüd oma karjääri jooksul löönud Meistrite liigas 80 väravat, mis teeb ta turniiri ajaloo resultatiivseimaks mängijaks.

Teistest mängudest tasub välja tuua Manchesteri vellekeste sarnaseid käekäike – nii United kui City läksid kohtumist juhtima, ent lõpuks tuli vastu võtta 1:2 kaotus, sealjuures kaotati tähtis mängija vigastusele.

City läks mängu juhtima vastuolulise väravaga: nurgalöögiolukorras ronis kapten Vincent Kompany Giorgio Chiellini seljas ning itaallane lükkas palli kogemata oma võrku. Vaatamata Juventuse vihastele protestidele tabamus luges.

Õiglus seati jalule teisel poolajal. Tänavu vaid võte tunnistanud ja oma värava puutumatuna hoidnud City langes tosina minuti jooksul kaks korda sama mõõga otsa – tsenderduse järel unustati kaitses üks vanadaami mängija markeerimata ning Mario Mandžukic ning Alvaro Morata viimistlesid lõppseisu. Kaotusele lisaks kaotas City vigastusele ka Kompany.

Kas ja kui kaua klubi kapten platsilt peab eemal olema, on veel teadmata, kuid kindlalt võib väita, et see aeg pole võrreldavgi Luke Shaw vigastuspausiga. Manchester Unitedi vasakkaitsja mäng, aasta, ilmselt hooaeg ja loodetavasti mitte karjäär sai otsa PSV mängu 16 minutil, kui talle lendas hirmsa hooga sisse Hector Moreno. Mehhiko kaitsja ei saanud isegi hoiatuskaarti, kuid Shaw lamas pikalt platsil ja et kohtumise režissöör näitas juhtunust vaid ühte kordust, andis aimu, kui tõsine probleem on.

Diagnoos: jalaluu topeltmurd. "Tal oli hapnikumask peas ja nuttis riietusruumis," võttis peatreener Louis van Gaal Shaw meeleolu kokku. Hollandlase sõnul ootab vasakkaitsjat Manchesteri naastes ees operatsioon ning loodetavasti saab ta teda veel hooaja lõpus kasutada. Tegu on optimistliku prognoosiga

Shaw meeskonnakaaslased ei lasknud end vigastusest pikalt häirida ning lõpuks jõuti väravani veel mullu PSVs mänginud Memphise suurepärase individuaalsoorituse kaudu. Ent Moreno valmistas Unitedile veel tuska lüües poolajavile eel PSV viigivärava. Maxime Lestienne'i tabamus ning pool tundi usinat kaitsetööd garanteerisid hollandlastele väärt ja mis veelgi tähtsam, teenitud võidu.

Teisipäevased tulemused:
PSG – Malmö FF 2:0
Madridi Real – Donetski Šahtar 4:0
Wolfsburg – Moskva CSKA 1:0
PSV – Manchester United 2:1
Galatasaray – Madridi Atletico 0:2
Benfica – Astana 2:0
Manchester City – Juventus 1:2
Sevilla – Mönchengladbachi Borussia 3:0