Sport TV
17. september 2015, 08:58

ÕHTULEHE VIDEO | Keith Boanas: Serbia võitmine on prioriteet

Eesti naiste jalgpallikoondis alustab täna Tartus Serbia vastu uut EM-valiktsüklit. Peatreener Keith Boanase sõnul rahuldab meie naiskonda Serbia vastu vaid võit.

"Serbia võitmine on prioriteet," sõnas Boanas. "Inglismaa mäng tuleb küll väga kiiresti otsa, aga peame selle mõtteist välja lülitama ja keskenduma hea tulemuse saavutamisele Serbia mängust." 

Õhtuleht teeb nii tänasest kui esmaspäevasest Inglismaa-mängust otseülekande.

Keith Boanase intervjuu tõlge:

Eesti naiste jalgpallikoondise peatreener Keith Boanas, pärast Balti turniiri ütlesid mulle, et Sul pole Serbia naiskonna mingit informatsiooni. Kuidas on lood nüüd?Saime viimaks video Serbia - Rumeenia mängust. Aga seda tänu rumeenlastele, mitte serblastele. Vaatasime seda, nende mängustiil ja asetus sarnaneb meie omaga. Kaotasime Rumeeniale kaks korda eelmises MM-valiksarjas. Nagu ma varemgi ütlesin, oleme võimelised Serbiat hammustama, kui näitame oma parimat mängu.

Palun kirjelda täpsemalt Serbia mängustiili.
Neile meeldib mängu tagant ehitama hakata, mitte pikka palli taguda. Nende mäng käib palju läbi keskväljal asetseva mängujuhi, kes viib omakorda palli äärtele. Ääremängijatele meeldib sisse lõigata. Serbia lükkab palju lühikesi sööte ning nende tipuründaja (number 9) on hästi liikuv. Nende ründavad poolkaitsjad tegutsevad palliga väga enesekindlalt ja rahulikult. Nad mängivad väga sarnaselt sellele, kuidas meie tahaksime mängida. Tuleb huvitav mäng.

Viie aasta eest õnnestus meil Serbiat Rakveres 1:0 võita, seega miks me ei võiks seda saavutust nüüd kordama?
Tõepoolest, miks me ei peaks võitma? Muidugi on see võimalik. Neil on ainult kolm mängijat toonasest tiimist. Neil on nüüd märksa noorem sats. Nad on viimastel aastatel palju oma nõrku külgi arendanud ja kahtlemata on nad ka arenenud.

Nad loputasid meid Serbias korralikult (0:4), kuid me polnud eelmisest mängust täielikult taastunud. Rakvere mäng oli väga tasavägine, see oleks võinud mõlemale poole kalduda, kuid meil õnnestus standardolukorrast üks värav ära lüüa. Ja meil õnnestus edu kaitsta. Aga see oli väärt võit, üleüldiselt hea aasta ja üldse hea valiktsükkel. Ilmselt parim, mis meil on olnud.

Balti turniirilt puudunud Signy Aarna, Getter Laar ja Pille Raadik on nüüd olemas. On meil mõni võtmemängija puudu?
Nendest, kes saadaval, pole keegi puudu. Vlada Kubassova oli vigane ja vanaema broneeris talle puhkuse, kuhu ta ka läheb. See on talle natuke pettumustvalmistav, sest ta oleks kindlasti vähemalt ühes mängus platsile saanud. Kõik, kes saadaval ja mängukõlbulikud, on kohal.

Oled Sa juba jõudnud mõelda, millise mänguplaaniga Serbia vastu minna?
Jah, aga kui ma ütleks seda Sulle, jõuaks see ka nendeni. Seega ma ei taha seda palju avada. Aga neil tundub olevat kaitse, millest me suudame läbi murda Töötame selle kallal mängueelsel treeningul.

Mäng Serbiaga toimub Tartus, kuidas Sulle Tartu meeldib?
Tamme staadion on suurepärane staadion. See on kena ja lai ning seal on palju mänguruumi. Üldiselt oleme seal väga hästi mänginud ja häid tulemusi saavutanud.

Mis oleks Sinu jaoks eelseisvatest valikmängudest Serbia ja Inglismaaga positiivne tulemus?
Kahlemata kolm punkti. Serbia võitmine on prioriteet. Inglismaa mäng tuleb küll väga kiiresti otsa, aga peame selle mõtteist välja lülitama ja keskenduma hea tulemuse saavutamisele Serbia mängust. Positiivne tulemus Inglismaa vastu oleks hiiglaslik boonus. Inglismaa mäng tuleb kahtlemata raske, kuid peame praegu kogu oma energia suunama Serbia mängule.

Milline on Eesti naiskonna eesmärk kogu valiktsüklit silmas pidades?
Peame võtma nii palju punkte kui võimalik. Eelmistel aastatel oleme taga ajanud häid esitusi ja arengut. Nüüd peaks – ja usun, et on ka – meie mängijad olema paremad. Muidugi on seda ka teised, kõik arenevad, kuid peame punkte teenima. Eelmisel EM-valikturniiril jäime nulli peale, mis oli väga suur pettumus pärast MM-valiksarja. Seega, peame tabelisse punkte saama ja näitama, et oleme arenenud.