Kaspar Taimsoo püstitas rekordi!Foto: Andrea Forlani
Spordivaria
17. september 2015, 00:55

GALERII | MEES NAGU MUISTE! MM-pronks Taimsoo püstitas uue Guinnessi rekordi

Hiljuti paarisaerulise neljapaadi koosseisus MM-pronksi võitnud Kaspar Taimsoo püstitas kolmapäeval uue Guinnessi rekordi kiikingus, milleks on 7.15 meetrit ja mis on ühtlasi uus maailmarekord. Eestlased suutsid eile Milano EXPO-l kehtivat maailmarekordit lüüa lausa kaks korda – kõigepealt Ants Tamme tulemusega 7.10 ja seejärel Kaspar Taimsoo tulemusega 7.15.

„Tegemist oli tubli pingutusega, sest pärast sõudmise maailmameistrivõistlusi oli mul suur pingelangus ja keha oli üsna kurnatud," sõnas Taimsoo. "Seetõttu polnud mul ka võimalik kiikinguks treenida. Õnneks oli sõudmisest tugev füüsiline põhi all ja see võimaldas mul täna piisavalt pingutada uue maailmarekordi nimel.

Rõõm on see, et kohapeal oli palju eestlasi kaasa elamas, sealhulgas mitmed Riigikogu liikmed. Tänan EASi selle võimaluse eest."

Rekordi fikseerisid Milanos viibinud Riigikogu liikmed Toomas Kivimägi ja Ken-Marti Vaher.

Milanosse Eesti paviljoni on ehitatud spetsiaalselt kaks kiike, millega üritati esmakordselt rekordi purustamist Eesti rahvuspäeval 7. juunil. Kiikesid on saanud EXPO-l mitmel korral sel suvel proovida ka sajad külastajad. 

Kiiking on 1993. aastal eestlase Ado Kosk´i poolt leiutatud spordiala. Ka praegu kehtiv Eesti ja maailmarekord 7.08 m on eestlaste Kaspar Taimsoo nimel. Tänane Guinnessi raamatus fikseeritud rekord 7.02 on samuti eestlase Andrus Aasamäe nimel.