Magnus KarofeldFoto: Teet Malsroos
Jalgpall
17. september 2015, 11:11

Flora esiväravavaht on vigastusega väljas. Kes võtab pidupäeval kindad üle?

Jalgpalli meistrivõistluste liider FC Flora võttis teisipäeval Hiiu staadionilt kaasa väärt 2:0 võidu Nõmme Kalju vastu. Esiväravavaht Mait Toom võttis sealt aga kaasa 45 minutit ja põlvevigastuse, mis ta platsilt eemal hoiab."Rääkisin füsiodega, kes ütlesid, et ta sai tugeva põrutuse. Põlvesidemete struktuur on aga korras," andis meeskonna peatreener Norbert Hurt Õhtulehele põgusa ülevaate.

25aastane Toom sai vigastada juba kohtumise kuuendal minutil, kui ta õnnetult meeskonna äärekaitsja Markus Jürgensoniga kokku põrkas. 38. minutil, kui Flora hakkas teisel pool väljakut nurgalööki sooritama, kõlas kohtuniku Eiko Saare vile, mis palus Flora meditsiinilisel personalil probleemset olukorda uurima tulla.

"Füsiod arutasid väravavahiga olukorda koos. Poolaeg oli lähedal ja kuna täpselt pilti polnud, siis otsustasime ta platsile jätta," rääkis Hurt.

Seekord jäi aga Toomi arvele 45 minutit. Lisa pole tal oodata ka homme. "Praeguse seisuga ta homme tõenäoliselt ei mängi, aga sada protsenti ei julge öelda. Järgmise nädala jooksul on lootus suurem, et ta tagasi tuleb."

Kes siis pidupäeval mängib?

Homme peab Flora oma 25. sünnipäeva. Kes aga Tammeka vastu publiku ees ja oranže mänguvorme kandva meeskonna taga koha puurisuul sisse võtab, on veidi küsitav.

Lihtne pakkumine on Magnus Karofeld, kes sai teisipäeval pärast Toomi vigastust 45 minutit mängu ning hoidis Nõmme mehed nulli peal. "Noor mees tuli psühholoogiliselt raskesse mängu. Olen rahul, et hoidis nulli ja ta on ka trennis tugev olnud," kiidab Hurt 19aastast väravavahti.

"Meil on [Richard] Aland ja Karofeld, kes mõlemad selle koha nimel tööd teevad. Täpsemalt otsustame pärast tänast trenni."