Eurobasket 2015 Group B Turkey v Serbia Serbia's Milos Teodosic controls the ball during European championship group B basketball match between Turkey and Serbia on 09. September 2015 in Berlin, Germany (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT) /MILOSAVLJEVIC_1002.023/Credit:Pedja Milosavljevic/SIPA/1509101018Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA
Korvpalli EM 2015
17. september 2015, 14:52

"Kui tahad teda takistada, siis on mõnikord vaja politseid" ehk Serbia võlur Milos Teodosic (1)

Mõnikord tekib vast kõigil tunne, et isegi käerauad ei takistaks Serbia korvpallikoondise Miloš Teodosicit. Klubikorvpalli Moskva CSKA-s mängival 28aastasel mängujuhil on käsil fantastiline EM-finaalturniir, kus ta meeskonna poolfinaali vedanud on.

"Kui tahad teda takistada, siis on mõnikord vaja politseid," sõnas Tšehhi koondise peatreener Ronen Ginzburg pärast veerandfinaali kaotust Serbiale.

"Ta andis 14 resultatiivset söötu, mõned meie vigadest. Aga ta põhjustas meile aina probleeme," jätkus kiidukõne Eurobasket2015.com vahendusel.

See oli teist korda sel EM-finaalturniiril, mil Teodosic enda resultatiivsete söötude rekordi rahvusvahelises mängus tegi – B-grupi matšis Türgi vastu jagas ta neid meeskonnakaaslastele lausa 13.

Veerandfinaalis Tšehhi vastu pidi Teodosic pallima Barcelona mängujuhi Tomaš Satoransky vastu, kes jagas ise Leedu-mängus 15 söötu. "Ta on väga tark mängija," kiitis Satoransky ametivenda. "Tal on võime leida mängijaid pimesöötude abil."

Serbia korvpallikoondise ja Ateena Panathinaikose juures töötav Aleksandar Djordjevic ei hoia end samuti tagasi. "Mulle meeldib teda nii väga treeningutel vaadata – ta teeb asju, mida ma pole kunagi varem näinud."