Petter NorthugFoto: CHRISTOF STACHE
Talisport
17. september 2015, 16:19

Tants Northugi ümber jätkub: norralane nõuab kohtumist FISiga

Norra suusatäht Petter Northug viis pärast Norra suusaliidu otsust teda mitte MK-etappidele lubada probleemi rahvusvahelisele tasemele, kutsudes Rahvusvahelist Suusaliitu (FIS) teda aitama. 

Northug suhtles eile meediaga 45 sekundit ning kinnitas: "FIS on minu asjast teadlik ning loodan, et nad nõustuvad minu kutsega seda asja arutada," sõnas ta, vahendab NRK.

Northug on alaliiduga tülis olnud juba pikka aega, sest suusataja soovib oma võistlusriietel reklaamida alaliidu sponsorite asemel isiklikke toetajaid. Alaliidu jaoks muudab olukorra eriti keeruliseks asjaolu, et näiteks Northugi toetav Coop on suusaliidu peasponsori Spari otsene konkurent ning kuna Northug keeldus uuest lepingust, ei lubata teda uue hooaja MK-sarja võistlustele. 

Eile sõnas Northug oma ametlikus pressiteates, et ta ei vastanud Norra suusaliidule seetõttu, et ei saanud neilt kinnitust, kas jah-sõna andmise korral jäävad kehtima varem kokkulepitud tingimused ehk jääda oma sponsori juurde või mitte. Küll aga kinnitas ta, et võimaluse korral esindaks ta kodumaad hea meelega.