Birkir Bjarnason (Basel)Foto: INTS KALNINS
Jalgpall
17. september 2015, 17:09

Suur eelvaade | 20 mängijat, kellel Euroopa liiga hooajal silma peal hoida

Täna algab eestlaste jaoks kauaoodatud Euroopa liiga hooaeg. UEFA.com pani kirja võistluse säravamad tähed, kellel aasta jooksul silma peal hoida.

1. Birkir Bjarnason (Basel)

Jõuline poolkaitsja liitus Baseliga suvel Pescarast ja on juba oma väärtust Šveitsi kõrgliigas juba tõestanud. 27aastase talent on olnud kõigi tähelepanu all ka Islandi koondises – Bjarnason on kuulunud meeskonna avakoosseisu kõikides EM-valikmängudes ja löönud kaks väravat.


2. Nir Bitton (Celtic)

Temast võib saada järgmine mängija, keda kõik Premier League'i klubid jahtima hakkavad. 23aastane Iisraeli koondise mängija hoiab suurepäraselt palli, kaotab selle harva ning oskab ka väravaid lüüa. Meenutab mängustiililt Barcelona tähte Sergio Busquetsi.


3. Fernando Cavenaghi (APOEL)

Kogenud ründaja tõi väravad endaga River Plate'ist kaasa Küprose meistri ridadesse. Argentiinlane mängis oma debüüdil vaid 15 minutit, kuid lõi kaks väravat!


4. Sabin Merino (Athletic Club)

Tegi oma elu parima mängu Barcelona vastu, kui nad 4:0 superkarika esimeses mängus alistati. Suudab vasakul äärel oma jõu ja kiirusega vastastele kõvasti peavalu tekitada.


5. Michy Batshuayi (Marseille)

Tema nimel on sel aastal juba kolm väravat Prantsusmaa meistrisarjas. Heas füüsilises vormis olev Batshuayi on küll kõigest 21aastane, kuid oma tehnikaga tekitab ta vastaste kaitseliinis kõvasti segadust. Noormees kõmmutab väravaid nii vasaku kui ka parema jalaga ja hooaja lõpus võib ta väravalööjate nimekirjast leida väga kõrgelt realt.


6. Jairo Riedewald (Ajax)

Meeskonna treener Frank de Boer võrdleb teda legendaarse Frank Rijkaardiga! Tegu on klassikalise Ajaxi keskkaitsjaga, kes suudab lisaks kaitsetegevusele toetada ka rünnakut.


7. Cédric Bakambu (Villarreal)

Bakambu hangiti suvel Türgi klubist Bursaspor. Kongo ründaja tegi ka unelmate debüüdi, kui sahistas Espanyoli vastu väravat lausa kahel korral. Tema ja Roberto Soldado moodustavad kindlasti ühe kardetuima ründepaari Euroopa liigas.


8. Federico Bernardeschi (Fiorentina)

Loov poolkaitsja murdis eelmisel hooajal jalaluu, kuid 21aastast itaallast peetakse uueks Roberto Baggioks. Suvel lõi ta sõprusmängus Barcelonale kaks väravat.


9. Julian Weigl (Dortmundi Borussia)

20aastane poolkaitsja on hea väljakunägemisega ja suudab sööta. Tema mängustiili võrreldakse Ilkay Gündoganiga. Võrdlusmomenti on võimalik kõigil näha – ta mängib Gündoganiga samas tiimis!


10. Mirko Valdifiori (Napoli)

29aastane Valdiorfi (paremal) talent avanes hilja. Eelmisel hooajal tegi ta debüüdi alles Serie A-s, kuid pääses ka Itaalia koondisesse. Poolkaitsja, kes liikus Empolist koos treeneri Maurizio Sarriga Napolisse, loodab oma oskuseid sel hooajal näidata kogu Euroopale.


11. Felipe Anderson (Lazio)

Loov ääreründaja lööks kindlasti läbi ka Meistrite liigas, kuid pärast kaotust Leverkuseni Bayernile, on Euroopa liiga austajatel õnn tema talenti hinnata. Mees on hea triblaja ja lööb rohkelt iluväravaid.


12. Johannes Geis (Schalke 04)

See on poolkaitsja esimene hooaeg Gelsenkirchenis pärast edukat esinemist Mainzi särgis. Tema tugevusteks võib kindlasti nimetada võimsa löögi ja ohu standardolukordades.


13. Daniel Baier (Augsburg)

Ragnar Klavani meeskonnakaaslane on olnud üks võtmetegijaid Bundseligas. Ta on andekas söödumeister, kes suudab kaitselukud lahti muukida. Eurosarjade kogemus tal aga puudub – kas ta suudab oma vormi kodusest liigast tuua Euroopa väljakutele?


14. Fjodor Smolov (Krasnodar)

Ründav mängija on oht nii keskel kui ka äärtel. Uues klubis on ta teinud eduka alguse – Krasnodaril läheb meistrivõistlustel hästi ning Smolovil kirjas kaks tabamust.


15. Nikita Korzun (Minski Dinamo)

20aastane Korzun dikteerib Dinamo poolkaitseliini. Hea liikuvusega noormees on väga suure töövõimega ning ääretult mitmekülgne.

16. David Pavelka (Libereci Slovan)

Poolkaitsja oli heas hoos Tšehhi kahes EM-valikmängus kuu alguses, kui tema rahvuskoondis koha EM-finaalturniiril kindlustas. Endine Praha Sparta mängumootor tõmbab niite ka Slovanis.


17. Reynaldo (Qarabag)

Brasiilia mehel läks natuke aega, et Aserbaidžaanis sisse elada, aga nüüd moodustab ta enamuse nende ründejõust. Julgeb kaitsjaid ette võtta, kuna oskuseid ja kiirust selleks jagub.

18. Gökdeniz Karadeniz (Kaasani Rubin)

Türgi koondislane on meeskonna kapten ja kõige kogenum mängija. 35aastasel mehel pole vanusega oskused kuhugi kadunud ning suudab jätkuvalt erilisi väravaid lüüa.


19. Ragnar Klavan (Augsburg)

Kui UEFA.com'i nimekiri lõppes 18 nimega, siis Eesti fännidel on põhjust Augsburgi mänge vaadata enam kui eelpool mainitud Daniel Baieri pärast. Koha meeskonna keskkaitses võtab loomulikult sisse meie jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan. 29aastane eestlane on end 2012. aastast Saksamaale ilusti sisse elanud ning on kohalike fännide seas ääretult hinnatud.

20. Sergei Zenjov (Qabala)

Eesti koondise (ääre)ründaja jaoks on Euroopa liiga justkui unelm olnud. Aserbaidžaani klubi liikus kvalifikatsioonis aina edasi ning viimases ringis alistati Kreeka hiid Ateena Panathinaikos. Kvalifikatsioonist võtab Zenjov kaasa kaks löödud väravat – loodetavasti tuleb neid ka juurde!