Jose Mourinho.Foto: John Walton
Jalgpall
18. september 2015, 19:47

Londoni Chelsea naisarsti hooratütreks sõimanud Jose Mourinho võib teo eest karistada saada (1)

8. augustil Londoni Chelsea füsioterapeutide Eva Carneiro ning Jon Fearniga pahandanud klubi peatreener Jose Mourinho võib Inglismaa Jalgpalliliidult teenida viiemängulise juhendamiskeelu, kuna sõimas Carneirot hooratütreks.

2:2 viigimängus Swansea Cityga tormasid Carneiro ja Fearn appi murul lebavale Eden Hazardile, kuid portugallasest lootsi arvates oleks füsioterapeudid pidanud paigale jääma. Miks? Sest Chelsea oli jäänud kümnekesi ning reeglite kohaselt peab mängija, kes saab arstiabi, väljakult lahkuma.

"Vahet pole, kas oled arst, sekretär või muu võistkonna pingil istuv tegelane, sa pead mängu aduma," ütles Mourinho  toona Sky Sportsile. "Kui su meeskond on niigi vähemuses, pead olema enne platsile tormamist veendunud, et mängija vigastus on tõsine. Olen kindel, et Edenil polnud häda midagi. Ta sai väikese kõksu ja oli väsinud."

Saatuslikust mängust Swanseaga alates pole Carneiro mängupäevadel Chelsea pingil olnud, kuigi Mourinho sõnul võib ta ühel päeval pallureid kohtumiste ajal taas aidata. Kas 52aastane juhendaja saab karistada või mitte, selgub Inglismaa vutiliidu otsusest: kas Mourinho tegi Carneiro suhtes seksistliku märkuse või mitte.