Leedu võitis Serbiat ning pääses korvpalli EMi finaali.Foto: BENOIT TESSIER
Korvpalli EM 2015
18. september 2015, 23:59

GALERII | VÄGEV: Leedu alistas Serbia ning jõudis korvpalli EMi finaali! (2)

Prantsusmaal Lille'is jätkuval korvpalli EMil võitis Leedu teises poolfinaalis 67:64 Serbiat ning kohtub pühapäevases finaalis Hispaaniaga. Samuti lunastas Leedu Rio olümpiapääsme.

Turniiril kohati heitlikult mänginud Leedu tänane vastane oli turniiri seni ainus meeskond, mis EMil kaotusekibedust tundma ei pidanud. Samas, üheski kohtumises polnud enne eilset lüüa saanud ka Prantsusmaa, mis poolfinaalis ometigi Hispaanialt sugeda sai.

Leedu alustas kohtumist hästi ning teisel veerandajal juhiti korraks rohkem kui kümne silmaga. Siiski suutis Serbia mängu tagasi tulla ning poolajaks leedulaste eduseisu ühele punktile vähendada.

Võrdsete mäng jätkus lõpuni. Tõsi, neljanda veerandaja alguses spurtis Leedu üheksa punktilisse eduseisu. Kuigi mitmed Leedu põhimehed olid lõpus vigadega kimpus, ei leidnud Serbia meie kaasbaltlaste vastu rohtu. Serbia mängib samuti pühapäeval pronksimängu Prantsusmaa vastu.

Võitjate resultatiivseimaks kerkis 15 punktiga Leedu keskmängija Jonas Valanciunas, kes noppis ka kolm lauapalli. Suurepärase mängu tegi ka ääremängija Mindaugas Kuzminskas, kelle arvele jäi tosin punkti ja üheksa lauapalli. Mängujuht Mantas Kalnietis viskas küll 12 silma ja jagas üheksa korvisöötu, kuid Kaunase Žalgirise mees tegi ka tervelt kaheksa pallikaotust. Serblaste parim korvikütt oli 16 punktiga Miloš Teodosic.