Sir Alex Ferguson (vasakul).Foto: Phil Noble
Jalgpall
19. september 2015, 11:11

Legendaarne Sir Alex Ferguson avaldas, miks ta Manchester Unitedi peatreeneri kohal taandus

Manchester Unitedi läbi aegade edukaim peatreener Sir Alex Ferguson lahkus kaks aastat tagasi klubist, kuna tema naine vajas kaaslast.

73aastane šotlane võitis Unitediga rohkem kui 26 aasta vältel tervelt 38 tiitlit, muuhulgas klubi 20. Inglismaa kõrgliiga trofee. Rohkem kordi pole ükski Albionimaa jalgpalliklubi kohalikku meistriliigat võitnud.

Fergusoni errumineku järel pole United enam sama teravas hoos olnud. David Moyes ega Louis van Gaal pole suutnud klubi trofeedeni juhendada. Miks aga lahkus niivõrd edukas treener nagu Ferguson ametist?

"Oleksin kindlasti jätkanud. Aga nägin oma naist ühel päeval lakke vahtimas ning mõistsin, et ta on üksi. Ta oli just kaotanud oma kaksikõe," selgitas Ferguson, et tahab vaid oma abikaasa Cathyle toeks olla.

Muide, kunagine ründaja soovis karjääri lõpetada juba 2002. aastal, kuid toona veenis Cathy teda jätkama. Kaks aastat tagasi polnud Fergusoniga 1966. aastal abiellunud naisel aga vastuväiteid - legendaarne peatreener võis ameti rahus maha panna.