Eesti võrkpallikoondisFoto: STANISLAV MOSHKOV
Võrkpall
19. september 2015, 19:48

VINGE! Võrkpallikoondis võitis teist päeva järjest tugevat Belgiat (3)

EMiks valmistuv Eesti võrkpallikoondis võitis teist päeva järjest Brüsseli külje all Vilvoordes Belgia rahvusmeeskonna.

Kui eile olid meie edunumbrid 3:2, siis täna ei loovutanud eestlased mulluse EMi seitsmendale, Belgiale geimigi ja võitsid 3:0 (21, 27, 23). 

Võrreldes eilsega tegi peatreener Gheorghe Cretu algrivistuses ühe muudatuse. Timo Tammemaa asemel alustas viimasel nädalal traumaga kimpus olnud Ardo Kreek.

Ülejäänud põhikoosseis seega: nurkades Keith Pupart ja Robert Täht, diagonaalründaja positsioonil Oliver Venno, sidemängija Kert Toobal, libero Rait Rikberg ja tempoosakonnas Kreegi kõrval Andri Aganits. Kõigis geimides sekkusid vahetusest temporündaja Henri Treial ja nurgaründaja Martti Juhkami.

Eestlaste skooritegemine jaotus väga ühtlaselt. Parimad olid 14 punktiga Pupart ja Venno, Täht lisas 13, Kreek kümme ja Aganits üheksa punkti. Lisaks serviäss ka Juhkamilt. Eesti rünnakuprotsent oli väga korralik 55, eriti hoos olid mõlemad temporündajad, kes realiseerisid kumbki kaheksast tõstest seitse. Robert Täht lõi 15 tõstest punktiks kaks kolmandikku. Midagi pole häbeneda ka Pupartil (46 %) ja Vennol (43 %).

Belglased realiseerisid rünnakuid 48-protsendilise efektiivsusega. Vastuvõtuprotsent oli mõlemal meeskonnal 49. Blokiga teenis Eesti kaheksa ja Belgia seitse punkti. Serviässades olid omakorda ühega peal võõrustajad, kes said pallinguga neli punkti.

Lisageimis jäi algkoosseisu meestest ainsana platsile Pupart. Tema kõrval mängisid Juhkami, Tammemaa, Treial diagonaalründaja Renee Teppan, sidemängija Andres Toobal ning libero Madis Pärtel. Eriti hiilgas Teppan, kes tõi 10 punkti, lüües 13 tõstest punktiks koguni üheksa! Suurepärane oli ka Eesti vastuvõtt (77 protsenti, belglastel 52).

Bulgaarias ja Itaalias toimuvad Euroopa meistrivõistlused algavad 9. oktoobril. Turniiri avapäeval on Eesti vastaseks Itaalia.