Rein TaaramäeFoto: Alar Truu
Jalgrattasport
20. september 2015, 11:31

Astana jättis Taaramäe Katjušasse siirdumise tõttu MMi meeskonnasõidust eemale (1)

Täna algab USAs Richmondis jalgratta maanteesõidu MM. Avaalaks oleval meeskonnasõidul on ainsa eesltasena stardis Tanel Kangert.

MMil saab profitiim meeskonnasõiduks üles anda kuus ratturit ning Astana valikusse kuuluvad Kangerti kõrval Lars Boom, Aleksei Lutšenko, Andrei Grivko, Luis Leon Sanchez ja Jakob Fuglsang. Nimekirjast on puudu veel Astana ridadesse kuuluv Rein Taaramäe, kes teatavasti hakkab tuleval hooajal kandma Katjuša värve.

"Arvasin juba varem, et mind jäetakse kõrvale, sest kõik sõitad on tugevad tempomehed ja heas hoos. Kuidas siis valik teha? Mina olen ainuke, kes uuel aastal Astana värve enam ei kaitse. Oleks olnud ülekohtune keegi teine kõrvale jätta. Ja just selle jutuga mind ka teavitati," kirjutas Taaramäe oma Facebooki fännilehel.

Tänasel meeskonnasõidul on pikkust 38.8 kilomeetrit Taaramäe: "Hoian kamraadidele tugevalt pöidlaid. Endal tuleb asuda kolmapäeval eraldistarti, millel seekord pikkust lausa 53 km. Vaid esikümne koht rahuldaks, kuid selleks peab olema super päev. Siiani pole MMil temposõitudel 30 sekka jõudnud. Tiitlikatel parim koht on vist Pekingi olümpia 16. koht ja U23 EM hõbe, kuid üldse minu kõige väärtuslikumad kohad tempos on Tour de France'i kaks 8. kohta 2011. ja 2012. aastal, kui oli küll MMi tase, kuid eraldistart velotuuri sees on hoopis teistsugune teema ja paremusjärjestus tihti erinev kui ühepäevasõitudel. Nii et ega ma illusioone ei loo, aga eks näis, mis saab, kui juba number seljas ja hoog sees."