Robert TähtFoto: Stanislav Moškov
Võrkpall
20. september 2015, 15:40

Võrkpallikoondise Belgia reis lõppes napi kaotusega (1)

Eesti võrkpallikoondise Belgia turnee lõppes täna kolmanda kontrollkohtumisega, mille võitsid võõrustajad 3:2. Reedel sai sama skooriga võidu Eesti ning eile mängisime eelmisel EM-il seitsmenda koha saanud belglased üle 3:0 ning võitsime ka lisageimi.

Belgia võitis tänase kohtumise avageimid 25:20, 25:16, ent pärast seda suutis Eesti 25:19 ja 26:24 paremusega seisu tasakaalustada. Viimane geim vältas 21 minutit ja tasavägisest lõpplahendusest väljusid võidukana võõrustajad, kes panid oma paremuse maksma seisuga 17:15.

Eesti poolel sai ainsana puhkepäeva Keith Pupart, kõik teised mehed valasid väljakul higi. Kõik viis geimi mängisid Martti Juhkami ja Robert Täht. Ülejäänud algkoosseisu meestest mängisid Oliver Venno ja Ardo Kreek kaks esimest ning Andri Aganits, Rait Rikberg ja Kert Toobal esimese geimi.

Eesti poolel oli taas hoos Täht, kes tõi suurepärase rünnakuefektiivsuse juures (26 tõstest lõi ta maha 17) 21 punkti ja jäi kolmeteistkümnega plussi. Kolmes viimases geimis mänginud Renee Teppan lisas 15 punkti. Eesti koondis oli selgelt parem blokis, millega teenisime tosin silma, belglased viis. Sulustamisega tõid kolm punkti nii Teppan kui ka Andres Toobal. Vastuvõtul oli vastaste näitaja 58 ja rünnakul 51 protsenti, meil mõlemas elemendis 49. Serviässasid belglastelt 11, meilt üheksa.

EM-i eelsed kontrollmängud lõppevad Eesti koondise jaoks kolme matšiga Hollandi vastu. Fännid saavad rahvusmeeskonnale kaasa elada 1. ja 2. oktoobril Rakveres, kolmanda mängu peavad koondised Tallinnas suletud uste taga 3. oktoobril