Christoph SchmidFoto: ALDO LUUD
Talisport
22. september 2015, 14:27

Raul Olle vahetatakse ala juhataja ametikohalt välja

Ametlik: suusakoondis sai uue peatreeneri

Eesti Suusaliidu juhatus valis oma tänasel koosolekul murdmaasuusatamise rahvuskoondise peatreeneri kohusetäitjaks Christoph Schmidi ja kinnitas uueks murdmaasuusatamise ala juhatajaks Robert Päkki.

"Christoph Schmidi kasuks räägivad tema ulatuslik ja mitmekülgne teadmiste – ja kogemuste pagas. Tal on pikaajaline kogemus nii treeneri - kui ka spordijuhina ning on oma senises töös palju kokku puutunud sarnaste ülesannete ja olukordadega, millega koondise peatreener igapäevaselt tegeleb," rääkis Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae.

"Igapäevaselt treenivad koondislased oma isiklike treenerite käe all edasi, Schmidi rolliks on pigem organisatoorne külg, millele lisandub Peeter Kümmeli, Siim Sellise ja Piret Pormeistri treenimine," selgitas Mae.

Christop Schmid on Eesti sprindikoondislasi juhendanud alates 2013. aasta suvest vahetades välja toonase norralasest peatreeneri Björn Kristianseni. Schmidiga sõlmitakse leping kuni eeloleva hooaja lõpuni, 31. märtsini 2016.

"Ma arvan, et nüüd on oluline vaadata tulevikku, mitte minevikku ja lõpetada tänapäeva võrdlemine möödunud aegade suurte tulemustega. Motoks võiks olla: Rõõmustame vanade tulemuste üle, aga veelgi enam nende üle, mis veel ees!" lisas Schmid.

Robert Päkk vahetab välja Raul Olle

Alates 1. oktoobrist asub Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhatajana tööle Robert Päkk, kes vahetab välja senise spordidirektori Raul Olle. Robert Päkk on lõpetanud Tartu Ülikoolis psühholoogia eriala, Alaska Ülikoolis psühholoogia ja ärijuhtimise ning Jyväskyla Ülikoolis kehakultuutiteaduskonna.

Tal on pikaajaline kogemus turunduse ja spordipsühholoogia vallas, olles töötanud nii Soome esisprinteri Hanna-Maari Latvala kui ka Soome kergejõustiku- ja laskurliiduga ning Islandi laskurliiduga. Lisaks on Päkk endise suusatajana vedanud suusauudiste portaali Skierpost tegevust.