Karol KovanenFoto: Stanislav Moškov
Spordiblogi
24. september 2015, 07:00

Deivil Tserp | Karol Kovaneni kaks emotsionaalset otsust (1)

Eesti ujumisliidu president Karol Kovanen on viimase aasta jooksul langetanud vähemalt kaks suurt otsust: mullu loodi tema eestvedamisel tippujujate eliitrühm ja täpselt aasta hiljem on jõutud tõdemuseni, et samadel põhimõtetel seda projekti ei jätkata.

Naljaga pooleks võib öelda, et tekkis anekdootlik olukord ehk meil on hea ja halb uudis. Hea uudis oli eliitrühma loomine ja halb uudis tema kiire likvideerimine.

Tegelikult on asi naljast päris kaugel. Tippsport on valdkond, kus aastapikkuse projektiga on keeruline häid tulemusi saavutada. Kovaneni pettumust võib ju mõista, sest MMil eliitrühma sportlased kõrbesid! Aga spordis ei toimi samad reeglid, mis ärimaailmas. Eliitrühm pidanuks tegema tõsise analüüsi ja jätkama tuleval suvel peetavate Rio de Janeiro olümpiamängudeni.

Nüüd on mitmel tipul jälle uus treener, mis pole just parim lahendus. Võtame näiteks Pjotr Degtjarjovi, kes mulluse talveni harjutas Heidi ja Ain Kaasiku juhendamisel. Seejärel liitus ta Itaalias Andrea de Nino rühmaga, septembrist lähtus Peter Mankoci juhtnööridest ning siis, kui sloveen oli seotud õpingutega, kuulas Dmitri Mancevici nõuandeid. Ja nüüd siis veel üks kannapööre, treeneriks Vladimir Sidorkin.