Rein Taaramäe.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgrattasport
24. september 2015, 10:39

Pettunud Rein Taaramäe MMi eraldistardist: kui Taneliga mõlemad karup****s lõpetame, siis pole mingisugust rõõmu (3)

Eile hilisõhtul USAs Richmondis jalgratta maanteesõidu MMi eraldistardis koos Tanel Kangertiga vastavalt neljandas ja kolmandas kümnes lõpetanud Rein Taaramäe sõnas võistlusjärgselt Õhtulehele, et kehv tulemus pani pead vangutama.

28aastane tuleval hooajal Venemaa meeskonnas Katjušas sõitev Taaramäe kaotas võitjale Vassili Kirijenkale 2.56,13 ning sai 29. koha, millega kordas seni parimat tulemust MMi eraldistardis. Muide, koha võrra eespool lõpetanud lõunanaaber Gatis Smukulis oli eestlasest kõigest sajandiku võrra kiirem.

Ka Taaramäe tänavune klubikaaslane Astanas, Tanel Kangert, ei jää arvatavasti oma esitusega 53 km pikkusel rajal rahule. 28aastane vändralane kaotas kaasmaalasele viis sekundit ja oli 32.

"Ilmselgelt ei saa ma oma sõiduga rahule jääda. Enesetunne oli hea, aga lõppresultaati nähes jooksis juhe kokku ja olin päris nõutu," sõnas augustis kaks velotuuri võitnud Taaramäe. "Poleks pidanud üldse startima."

Kuigi Taaramäe ei jäänud oma sõiduga rahule, võis ehk lohutust pakkuda tõik, et Vändra maavõistluses näitas ta Kangertile koha kätte. "Pigem on kahju, et Tanel Eesti au ei päästnud. Kui mõlemad karup****s lõpetavad, siis pole mingisugust rõõmu," kahetses pedaalitallaja.

Ehk oleks eestlase hoog parem olnud, kui Astana poleks teda meeskondliku temposõidu koosseisust kõrvale jätnud? Oleks nii ju saanud jalad võistlussituatsioonis nö lahti sõita, kuid teisalt: ehk oleks väsimus kallal olnud ja efekt vastupidine olnud. "Kõik Astana mehed sõitsid üsna samasse auku. Pluss-miinus kümme sekundit poleks mind kuidagi aidanud. Ma lihtsalt ei ole ühepäevasõitja," selgitas Vaderiks kutsutav rattur.

Taaramäe ja Kangert teevad tänavusel MMil viimase etteaste pühapäeval, kui Eesti aja järgi kell 16 alustatakse 261,4 km pikkust grupisõitu.