Kalev Kruus.Foto: TIINA KÕRTSINI
Olümpia
25. september 2015, 13:18

VSB juht Kalev Kruus: ERRil pole olümpiamängude näitamise jaoks püksirihma pingutada vaja (6)

Sporditelekanali Viasat Sport Balticu juhi Kalev Kruusi hinnangul ei peaks Eesti Rahvusringhääling (ERR) Rio olümpiamängude ülekannete pärast püksirihma pingutama.

Eile teatas Aktuaalne Kaamera, et valitsus pole rahuldanud ERRi 650 000 euro suurust lisataotlust järgmise aasta Rio olümpiamängude ja jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri ülekandmiseks, mis mõjutab omakorda kõiki ringhäälingu järgmise aasta programme.

"On kahju, kui Rio OMilt ülekannete tegemiseks vähendab märkimisväärselt ETV muude spordiprojektide või ka laste- ja kultuurisaadete mahtu, kui samal ajal saab Eesti televaataja OMi jälgida praktiliselt täies mahus ka teistest kanalitest. Suure spordisündmuse ülekande korraldamine ja eetrisse toomine on väga kulukas ja on igati mõistlik, et selliseid võistlusi kannavad üle spordikanalid. See on tavapärane praktika ka mujal maailmas," sõnas ta.

Kruus selgitas, et Viasat Sport Baltic on omandanud õigused järgmisel suve OMi edastamiseks ning Viasat kavatseb võistluste ülekandeid näidata ka mitmes lisakanalis, sealhulgas tõenäoliselt ka HD-kvaliteedis. Viasat Sport Baltic on tasuline spordikanal, vabalevis saavad spordisõbrad jälgida kergejõustikku, mille näitamiseks ETV-l Rio de Janeiro olümpialt õigusi pole.