Sepp Blatteri seis on hapumast hapuFoto: ARND WIEGMANN
Jalgpall
25. september 2015, 17:54

Šveitsi prokuratuur algatas Sepp Blatteri suhtes kriminaaljuurdluse

Skandaalid maailma jalgpalli katusorganisatsiooni FIFA ümber ei taha ega taha vaibuda. Nüüd on Šveitsi prokuratuur võtnud pihtide vahele organisatsiooni juhi Sepp Blatteri enda.

Täna toimus Zürichis FIFA täitevkomitee koosolek, kus pandi paika ka 2022.a Kataris toimuva MMi kuupäevad. Selle järel pidanuks Blatter andma pressikonverentsi, kuid ootamatult teatati, et see jääb ära.

Nüüd on selgunud, et koosoleku järel kuulasid Blatteri üle Šveitsi peaprokuröri esindajad. Blatterit süüdistatakse teadlikult FIFA-le kahjulike lepingute sõlmimises ning FIFA huvide vastu tegutsemises ehk kuritegelikes juhtimisvigades. Samuti pannakse talle süüks omastamist ning kahtlustatakse 2 miljoni Šveitsi frangi suuruse altkäemaksu andmises UEFA presidendile Michel Platinile neli aastat tagasi.

79-aastane Blatter on juhtinud FIFAt viimased 17 aastat, mais valiti ta taas organisatsiooni presidendiks. Tõsi, üsna pea teatas ta FIFAt tabanud skandaalide valguses, et paneb siiski ameti maha, kuid jätkab FIFA tüüri juures kuni uute presidendivalimisteni. Oma osalust FIFA hämarates tehingutes on ta alati kategooriliselt eitanud.