Kristaps Porzingis.Foto: Kathy Willens
Korvpall
26. september 2015, 19:52

Läti NBA staar Kristaps Porzingis võtab õppust Usain Boltist

Suve alguses korvpalliliiga NBA klubi New York Knicksi poolt noormängijate draft'is neljandana valitud lätlane Kristaps Porzingis on suur tööloom. Näiteks soovis ta näpunäiteid sprindilegend Usain Boltilt, kelle jooksuvideosid Porzingis vaatas, et oma jooksutehnikat parandada.

20aastase ja 216 cm pikkuse suure ääre niivõrd kõrgel kohal valimine tekitas paljudes Knicksi fännides pahameelt, kuna arvatakse, et Porzingis ei ole võimeline NBAs läbi lööma. Et klubi toetajate kriitikale vastata, on Porzingis terve suve hoolsalt tööd teinud, et oma nõrka füüsist parandada.

Nii on lätlane juurde võtnud näiteks 5 kg lihasmassi ning sööb päevas ligikaudu 5000 kalorit. Samuti soovis mees parandada oma jooksutehnikat, mistõttu Usain Bolti videosid vaatas.

"Nägin teda ühel päeval basseinis ning ta jõllitas telefoniekraani. Läksin ja vaatasin, mida ta teeb. Ta õppis Usain Bolti videotest jooksutehnikat," sõnas Knicksi tegevjuht Steve Mills. "Porzingis tahab oma keha tundma õppida, samuti saada tugevamaks ja paremaks. Selles mõttes on ta unikaalne korvpallur ja see tähendab, et ta võib oma potentsiaali realiseerida."