Vasakult: Priit Rätsep, Tanel Leok, Harri Kullas ja mänedžer Lauri Roosiorg.Foto: Rauno Kais
Auto-Moto uudised
27. september 2015, 17:58

VÄGEV! Eesti motokrossimehed teenisid Rahvuste krossil kõrge neljanda koha (2)

Eesti koondis koosseisus Tanel Leok (Kawasaki, Open), Harri Kullas (Husqvarna, MX2) ja Priit Rätsep (Honda, MXGP) teenis motokrossi aasta tippsündmusel, Rahvuste krossil kõrge neljanda koha. Sellega korrati 2004. aasta tulemust, kui tiimi kuulusid Tanel ja Aigar Leok ning Juss Laansoo.

Romain Febvre kaks võitu kindlustasid korraldajatele ehk prantslastele teist aastat järjest Rahvuste krossi võidu. Napilt jäi teiseks USA koondis. Enne viimast sõitu koguni kolmanda kohal püsinud eestlased lasid viimase sõiduga Belgia endast mööda. Kokku osales finaalis 20 riiki.

Esimene sõit: Rätsep ja Kullas said suhteliselt korraliku stardi ja sõitsid enamus võidukihutamisest koos. Kui algselt oli ees Kullas, siis vahepeal sai Rätsep temast mööda, kuid viimasel ringil võttis Kullas oma koha tagasi ning eestlased lõpetasid 15. ja 16. kohal. Sõidu võitis USA superstaar Justin Barcia (Yamaha) venelase Jevgeni Bobrõševi (Honda) ja sakslase Maximilian Nagli (Husqvarna) ees.

Teine sõit: Teises sõidus osalesid Kullas ja Tanel Leok. Meie sõitjad said ka seekord suhteliselt hea stardi ning teise kümne keskelt sõitis Leok end lõpuks kaheksandaks ja Kullas 12ndaks. Sõidu võitis kümnete tuhandete kaasmaalaste marulise kannustamise tulemusena selle aasta MXGP klassi maailmameistriks tulnud Romain Febvre (Yamaha), teiseks sõitis end ameeriklane Cooper Webb (Yamaha) ja kolmandaks USA-s võistlev prantslane Marvin Musquin (KTM). Enne viimast sõitu hoidis Eesti kolmandat kohta.

Kolmas sõit: Viimases sõidus said Leok ja Rätsep päeva tagasihoidlikuimad stardid ning noored mehed pidid tõsist vaeva nägema, et ettepoole tõusta. Väga raskeks muutunud rajal suutis Leok end siiski 15ndaks ja Rätsep 19ndaks sõita. Põneva võidukihutamise võitis taas Febvre sõitu alguses juhtinud uus-meremaalase Ben Townley (Honda) ja Barcia ees.

Tulemused: 1. Prantsusmaa 14 kohapunkti, 2. USA 16, 3. Belgia 56, 4. Eesti 66, 5. Sveitš 67, 6. Holland 72.

Lisaks selgus ka igas klassis paremusjärjestus. MXGP klassis oli esikolmik Barcia, Bobryshev ja Townley, Rätsep sai igati korraliku 10nda koha. MX2-s võitis Musquin ameeriklase Jeremy Martini (Yamaha) ja šveitslase Jeremy Seeweri (Suzuki) ees, Kullas oli 5. Open klassi parim oli Febvre, kellele järgnesid Webb ja belglane Jeremy Van Horebeek (Yamaha), Leok oli 6.