Rein Taaramäe.Foto: ALAR TRUU
Jalgrattasport
27. september 2015, 23:57

MMi grupisõidus suurepärase 14. koha saanud Rein Taaramäe: jooksikutega tõmblemine võis maksta esikümne koha

Äsja lõppenud jalgratta MMi grupisõidus väga hea 14. koha saanud Rein Taaramäe rääkis Õhtulehele, et täna polnud võimatu isegi esikümne koht.

28aastane viimaseid päevi Astana hingekirja kuuluv Taaramäe oli USAs Richmondis heas hoos ning üritas 12-13 kilomeetrit enne lõppu koos nelja-viie kaaslasega ka peagrupist putku panna, kuigi väga suurt edu jooksikud ei saanud.

Nii pidi Taaramäe teravat jalga näitama sprindifinišis, mis teatavasti vändralase ampluaasse ei kuulu. Sellest hoolimata suutis eestlane võita 14. koha, selja taha jäid näiteks sakslane John Degenkolb ja belglane Greg Van Avermaet, keda võis enne 261,4 km pikkust grupisõitu soosikute ringi lugeda.

"Lõpusprint oli [minu jaoks] liiga sile. Mul jääb võimsusest vajaka, et korralikult finišeerida," ütles Taaramäe. "Võibolla poleks pidanud ring enne lõppu jooksikutega tõmblema, oleks ehk natukene turbot juures olnud ja esikümnesse mahtunud. Hea kogemus tulevikuks."

Richmondi rada vürtsitasid mitmed munakivilõigud, mis ei tohiks Taaramäele kui mägironijale just kontimööda olla. Sellest hoolimata arvas pedaalija, et munakivilõigud olid raja lihtsaimad kohad. "Rasked osad olid enne munakive, kuna tõusu alla soovisid kõik esimesena jõuda ja igal ringil tehti peaaegu grupifinišit, et sinna heal positsioonil jõuda."

Maailmameistriks krooniti slovakk Peter Sagan, kes ründas konkurente 3km enne lõppu. Finišisprindis võitis hõbeda austraallane Michael Matthews, pronksi Leedu rattur Ramunas Navardauskas. Teise eestlasena grupisõidus jalga proovinud Tanel Kangert kaotas sarnaselt medalimeestele ja Taaramäele võitjale kolm sekundit ning lõpetas 24. kohaga.