Tanel Kangert (vasakul).Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Jalgrattasport
28. september 2015, 01:32

Tanel Kangert MMi grupisõidu 24. kohast: mõttetu koht, lihtsalt number protokollis (1)

Koos Rein Taaramäega USAs Richmondis jalgratta maanteesõidu MMi grupisõidus Eesti au kaitsnud ning 24. koha saanud Tanel Kangert sõnas Õhtulehele, et tulemus on vaid number protokollis.

28aastane vändralane tegi Uues Maailmas südika sõidu ning kaotas võitjale Peter Saganile Slovakkiast kõigest kolm sekundit. Samas jäi Kangerti selja taha näiteks sakslane John Degenkolb, keda enne 261,4 km pikkust grupisõitu üheks favoriidiks peeti.

"Kohana on see tulemus mõttetu, lihtsalt number protokollis. Oleksin lõpus paremaid otsuseid vastu võtnud, oleks võinud paremini minna," ütles Kangert. "Mul ei olnud parim päev, viimased kuu aega on väsimus jalas olnud. Aga hooaja lõpus ongi nii, et kellel jalas veel midagi on, võib üht-teist loota. Kui oled aga end hooajal tühjaks sõitnud, pole midagi loota."

Mida siis oleks Kangert võinud enda arvates finišijoone lähenedes targemini teha, et paremal positsioonil lõpetada? "Oleks võinud enda koha ja tulemuse peale mõelda, aga ega füüsiliselt polnud mul suurt rohkemat võtta. Kainelt järele mõeldes pole tegelikult kahetseda midagi."

Richmondi grupisõidu rada oli klubileiba Astanas teenija sõnul küllaltki kerge, mida tunnistab tõik, et peagrupp püsis üsna kaua koos. Samas oli rada väga tehniliste kurvidega, mida ratturid ühe kaupa võtma pidid.