Kirill Kotšegarov võitjana finišis.Foto: Fusion Sports Facebook
Spordivaria
28. september 2015, 09:47

Võimas lõpuspurt - Kirill Kotšegarov võitis USAs täispika triatloni! (1)

USAs peetud täispika triatloni MK-etapi Chattanooga Ironmani võitis jooksudistantsi viimastel meetritel konkurendist möödunud Kirill Kotšegarov. Võistluse kodulehe teatel oli tegemist ajaloo kõige tasavägisema Ironmaniga!
 

Kirill Kotsegarov wins the closest Ironman in history with a sprint finish in Chattanooga.

Posted by Fusion Sports US on 27. september 2015. a.

Nii pika võistluse kohta harvanähtavalt tasavägisest heitluses läks veel jooksumaratoni viimasele kilomeetrile kolm meest koos, lõpusirgele jõudis Kotšegarov ameeriklase Matt Charaboti seljataga. Vahetult enne lõpujoont suutis ta aga konkurendist mööduda ja sai karjääri parima aja 8:08.32! Kaheksa sekundiga kaotas sakslane Stefan Scmid. Kotšegarov võitis elu teise Ironmani. Eesti sportlastest viimasena oli seda suutnud aga Marko Albert 2014. aasta märtsis Uus-Meremaal.

Pärast 3,8 km ujumisdistantsi oli Kotšegarov 27., kuid 180 km rattadistantsil tõusis ta kiirelt esikümnesse. Ta sai päeva paremuselt teise rattaaja ning jooksurajale jõudes jäi rohkem kui minuti kaugusele veel vaid jänki Eric Linkemann. Maratonijooks algab teatavasti alles pärast mitmekümne kilomeetri läbimist ning nii vajuski liider distantsi teisel poolel ära. Veidi hiljem jõudsid Kotšegarov ja Schmid ka vahepeal etteotsa rühkinud Charabotile järele. Vaata lõpuheitlust järgnevalt videolt!