Marko Albert püüab ka ise jõuda järgmise aasta Hawaii Ironmanile.Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
28. september 2015, 11:55

Marko Albert: Kotšegarov sai esikohaga üle poolte Hawaiile pääsemiseks vajalikest punktidest (1)

Kirill Kotšegarov võitis läinud ööl USAs Chattanooga Ironmani. Mida see talle laiemalt, näiteks Hawaii raudmehe võistlusele pääsemise seisukohalt tähendab?

Teine tipptriatleet Marko Albert selgitas Õhtulehele, et Hawaiile kvalifitseerumise periood kestab 1. septembrist järgmise aasta 31. augustini ning seega sai Kotšegarov alles tuleva aasta suurjõuproovi tarvis punkte. Chattanoogas oli tegemist madalama taseme võistlusega, mille esikoht andis 2000 punkti. "Tänavusele Hawaii võistlusele pääses viimasena umbes 3500 punktiga. Seega on Kirillil nüüd veidi üle poolte punktide käes," ütles Albert.

Tänavune Hawaii võistlus peetakse 10. oktoobril ning sinna eestlased ei pääsenud. "Konkurents on läinud tihedaks. Mina oma haigusega olin kevadel maas ning Kirillil ebaõnnestus aprillis Lõuna-Aafrikas peetud võistlus," tõdes Albert.

Ta tunnustas kaasmaalast: "Olen temaga sel hooajal nii palju koos treeninud küll, et teadsin: sisu on tal olemas. Iga Ironmani - ränkingust sõltumata - võitmine on kõva sõna ja seda enam asja niimoodi enda kasuks kallutamine nagu Kirill lõpusirgel tegi! Võit oli kaua oodatud kaunikene - eelmise sai ta 2009. aastal Floridas."

36-aastane Albert kinnitas, et jätkab ka ise ning tahab samuti võidelda järgmise aasta Hawaii Ironmani koha eest. Kvalifikatsiooniperioodil läheb arvesse kuni kolme täispika ja kuni kolme poolpika triatloni tulemused. Albert siirdubki oktoobris USAsse, kus võistleb esmalt poolpikal ning novembris Arizonas ka täispikal triatlonil.