Sepp BlatterFoto: Laurent Gillieron
Jalgpall
28. september 2015, 18:10

KINDEL: Blatter kinnitas oma alluvatele, et jääb FIFA presidendiks (1)

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) skandaalne president Sepp Blatter kohtus kolm päeva pärast Šveitsi võimude poolt teostatud ülekuulamist täna FIFA peakontoris oma töötajatega ning kinnitas neile: "Ma jään FIFA presidendiks!"

Blatter kohtus kohaliku aja järgi kell 4 oma töötajatega ning seda kirjeldati kui igakuist tavapärast kohtumist, kuid tema nõuandja Klaus Stoehlker tunnistas, et mees andis oma töötajatele informatsiooni, mis temast edasi saama hakkab. 

"24 tundi tagasi polnud tal mingit plaani FIFAst lahkumiseks. Seal on nii palju advokaate ning tema otsus sõltub, milliseid riske nad tema puhul näevad," ütles ta. 

Natuke hiljem selgus Zürichis kohalolevate ajakirjanike vahendusel, et Blatteri advokaadid ei leia mehel mingit süüd ning ta sõnas: "Jään FIFA presidendiks!"

Laupäeval alustas Šveitsi peaprokuratuur Blatteri vastu varade väärtkasutamise tõttu kriminaalmenetlust ning samal ajal kui Blatter pidanuks Zürichis andma pressikonverentsi 2022. aastal Kataris toimuva MMi osas, kuulasid Šveitsi võimud teda üle. 

Esialgu on teada, et Blatterit süüdistatakse kahes ebakorrektses tehingus. 2005. aastal sõlmis FIFA teleõiguste lepingu toonase Kariibi jalgpallibossi Jack Warneriga ja Blatter ületas süüdistuse järgi tehingu kokkuleppimises oma ametivolitusi. 2011. aastal tegi ta aga UEFA presidendile Michel Platinile väidetavalt kahe miljoni Šveitsi frangi (1,83 mln euro) suuruse ebaseadusliku makse.