Kadri Vaultier (Pihla)Foto: ERAKOGU
Talisport
29. september 2015, 10:16

Eesti edukaim lumelaudur lõpetas karjääri (2)

Eesti lumelauakoondise läbi aegade kõige edukam lumelaudur Kadri Vaultier (Pihla) võistlusareenile ei naase.

"Peale rasket põlvevigastust Montafoni MK etapil detsembris 2013, vahetult enne olümpiamängude toimumist, pidin oma kaardid ümber mängima ja see andis mulle võimaluse tuleviku osas otsused vastu võtta. Viimaste aastate jooksul olen pidevalt vigastustega kimpus olnud, seega otsustasin karjäärile lõplikult punkti panna," ütles ta. 

Osavõtt esimese (ja siiani ainsa) eestlasena USA-s X Games suurvõistlusel, kuhu pääsevad ainult kutsetega sõitjad ja kus Kadri saavutas naiste lumelauakrossis 10.koha, MK punktikohad ja MM-i 20.koht jäävad ajalukku tema parimate tulemustena.

"Arvestades, et lumelauakoondisel puuduvad endiselt nii juhendajad, treenerid kui määrdemeeskond, õnnestus mul väga hästi hakkama saada. Olen väga tänulik Eesti Suusaliidule pikaajalise koostöö eest, samuti Icepeak'ile ja Zelluloosi Spordiklubile, oma vanematele ja sõpradele. Lumelauasõitu ma ei jäta, plaanis on omandada treeneripaberid ja olen mõelnud erinevatele projektidele, mida Eestis rakendada," annab naine aimu, et Eesti lumelauasport ilma temata ei jää.

Hetkel elab Kadri kaasa abikaasa Pierre Vaultier'i tegemistele, kes algavaks lumelauakrossi hooajaks valmistub. "Piisab, kui peres on üks täiskohaga sportlane," muigab Kadri. Nende peres kasvab kahe ja poole aastane tütar Kimi. Suurema osa ajast veedab Kadri Eestis, vaid talvel ihkab hing mägede lähedust.

Eesti Suusaliidu lumelaua ala juhataja Kerstin Kotkase sõnul oli Kadri otsus igati ootuspärane. "Loomulikult on kahju, sest Eestis on tasemel sõitjatest niigi vajaka, aga Kadrile tuleb au anda – on ta sel alal ju paremini hakkama saanud kui mitmed meie poisidki. Kuna Kadri kümme aastat väldanud laudurikarjäär sai hoo sisse hilja (koondisesse valiti ta aastal 2005, 28-aastasena), annab vanus siinkohal kindlalt tooni, rääkimata vigastustest ning asjade loomuliku jätkuna pereeluga alustamisest," kommenteeris ta.

"Komplekteerime järgmisteks hooaegadeks noortekoondist ja Kadri oma nõu, jõu ja pikaajalise rahvusvahelise võistluskogemusega saab Suusaliidule kindlasti suureks abiks olla."