Maxim Vorovski (vasakul).Foto: MATI HIIS
Spordivaria
29. september 2015, 16:42

Kümnete miljonite silmapaaride ees võitlev Maxim Vorovski: võites on mul võimalus kandideerida maailmameistritiitlile (1)

17. oktoobril toimub Saku Suurhallis Euroopa kuumima ja enamvaadatuima võitlussarja K-1 reeglites King of Kings GP-etapp, kus Eesti võitleja Maxim Vorovski loodab superfightis alistada ukrainlase Igor Ljapini, et siis juba maailmameistritiitlile kandideerida.

27aastast Vorovskit ei heiduta raskel teekonnal ka tõik, et King of Kings sarja näidatakse Eurospordis. Näiteks vaatas sarja viimast etappi Moldovas jälgis spordikanali abil 62 miljonit inimest. 

"Võitlus Ljapini vastu on minu jaoks väga tähtis, kuna King of Kings on maailma suurim võistlus. Saan end niivõrd suurele auditooriumile näidata ning loodan, et võidan. Ehk motiveeriks triumf ka noori saali tulema ja võitluskunstidega tegelema hakata," sõnas Vorovski.

180cm pikkuse võitleja vastane Ljapin on üks maailma paremaid, mistõttu ei oota Vorovski Tallinnas kerget heitlust. "Olen tema matše näinud ning võin öelda, et ta on väga tugev ja tahtejõuline."

Mida aga tähendab K-1 reeglites võitlemine? See tähendab, et omavahel võivad ringis vastamisi astuda näiteks taipoksija ja taekwondo võitleja. Vorovski peab enda tugevaimaks stiiliks klassikalist poksi ning Dutch kickboxingut, mis erineb tavalisest kikkpoksist selle poolest, et seal on rohkem klassikalise poksi elemente ja löögikombinatsioone.