Sergei PareikoFoto: Laura Oks
Jalgpall
30. september 2015, 11:01

Väravavaht lõpetab pärast klubihooaega karjääri!

Koondisest välja jäetud Pareiko: ütlesin Pehrssonile, et enam ma teda ei austa (18)

64 matšis Eesti jalgpallikoondise väravat kaitsnud Sergei Pareiko ei mahtunud oktoobrikuisteks mängudeks Inglismaa ja Šveitsiga enam peatreener Magnus Pehrssonilt kutse saanud 23 mängija sekka. "Rääkisin temaga (Pehrssoniga – toim) täna hommikul telefonitsi ja ütlesin, et enam ma teda ei austa," oli puurilukk otsusest kuuldes pettunud.

Levadia väravavahi asemel on koondisesse kutsutud Mihkel Aksalu, Pavel Londak ja Marko Meerits, sealjuures pole viimane tänavu koduklubi Emmeni eest veel kordagi platsile pääsenud. "Natukene on valus, aga viimasel ajal tulevad need tagasilöögid pidevalt," rääkis Pareiko, kellel kraabib enim hinges peatreener Pehrssoni käitumine. "Minuga on viimased seitse kuud mängitud. Treeneril puudus julgus öelda, et ta ei arvesta enam minuga. Kui ta oleks mulle seda öelnud, siis paar kuud ehk oleksin olnud pettunud, aga hiljem mõistnuksin, et see oli treenerite poolt õige otsus. Aga nüüd ..."

Loe ka: "Magnus Pehrsson: Pareiko ei saanud kutset, sest langes meie silmis Aksalust ja Londakust tahapoole"

Pareiko sõnul sai ta oma saatusest aru pärast hiljutisi EM-valikmänge, mil koondis võitis kodus Leedut 1:0 ning alistus sama skooriga võõrsil Sloveeniale. Pareiko: "Septembrikuises laagris rääkisime me Pehrssoniga. Ta küll ei lubanud seda, aga mina arvestasin, et igaüks (tema ja Aksalu – toim) mängib ühe mängu." Mõlemas kohtumises kaitses sinisärkide väravat aga Aksalu. "Oleks võinud siis mulle varem otse silma öelda, et ametlikel mängudel ta minuga enam ei arvesta," on Pareiko nördinud.

Väravavaht kaalus juba enne tänavust hooaega karjäärile punkti panemist. Tema peamine motivatsioon jätkamiseks oli just koondise esiväravavahi roll. Pehrssoni tingimus oli: Pareiko peab koha säilitamiseks mängima ja seetõttu naasis mees koduliigasse. "Koondis oli põhiline faktor, miks jätkasin, ja Levadia klubi oli tore ning tuli mulle vastu. Aga nüüd tundub, et see oli kõik üks tema (Pehrssoni – toim) mäng. See pole muidugi aus, aga eks jalgpalluri elu taoline ongi."

Peatreeneri otsusega pole otsa saanud mitte üksnes Pareiko koondisekarjäär: mees kinnitas, et tegelikult oli tal kogu aeg plaanis kindad selle hooaja lõppedes varna riputada. "Tahtsin seda teha veidi teistmoodi, aga elu ikka muudab plaane," lootis mees lahkuda koondise esiväravavahina.

Nüüd on Pareikol oktoobrikuu kalendris tühi auk. "10. sõidan Krakowisse: Wisla klubi legendid kohtuvad praeguse koosseisuga. Saab olema tore ja see positiivne emotsioon lööb praegu kõik muu üle." Teleri kaudu vaatab ta ära ka Eesti mängud: "Mõistagi hoian ma poistele kõvasti pöialt. Aga treenerite poolt loodan ma, et kui järgmine kord mingi selline situatsioon on, ütlevad nad mängijale otse välja, kui temaga enam ei arvestata."