Max Verstappen autoroolisFoto: verstappen.nl
Vormel 1
30. september 2015, 19:14

PALJU ÕNNE! Ajaloo noorim F1-piloot tohib lõpuks ka linnatänavail rooli istuda

Toro Rosso vormelipiloot Max Verstappen sai täna meheks: noorsõitja on nüüd täisealine ning endale tehtud sünnipäevakingitusena läbis ta sõidueksami.

"On suurepärane olla 18aastane ning juhiloaga," rõõmustas noormees oma kodulehele üles riputatud lühikommentaaris. "Et olen lõpuks lubatud omapäi tavalistele teedele, annab mulle palju rohkem vabadust, mis on super. Ma pean tõdema, et oli paras kergendus test läbida: olin vigade kartuses veidi närvis, aga eksam läks väga hästi."

Kogenud ringrajapiloodina ei vajanud Verstappen mõistagi ohtralt õppetunde: olles jaanuaris läbinud teooriakursuse, vajas noormees vaid viit sõidutundi, enne kui oli eksamiks valmis. "Ärge muretsege, ma sõidan reeglite järgi," lubas vormelipiloot, et tavaliikluses ta kihutama hakata ei kavatse.

Tegelikult eelistabki Verstappen pigem olla kõrvalistuja: "See on minu jaoks rahuhetk ja ma arvan praegugi nii. Aga kui ma tahan nüüd kuhugi minna, pean vaid oma Renault'sse hüppama ja teele asuma. See vabadustunne on hiilgav."