Serviti väravavaht Eston VaruskFoto: Aldo Luud
Käsipall
30. september 2015, 22:54

Viljandi alistas viimase sekundi väravast Serviti ja jätkab ainsana täiseduga

Käsipalli Eesti Meistriliiga neljanda vooru kohtumises sai Viljandi HC kodus 29:28 (19:13) jagu Põlva Servitist ja tõusis ainuliidriks.

Duell meeskondade vahel, kes polnud tänavu loovutanud veel punktigi, algas võrdselt, kuid avapoolaja keskel tegid viljandlased 5:0 vahespurdi ja läksid puhkama 19:13 eduseisul. Teise poolaja alguses suurendasid võõrustajad edu kaheksale väravale, aga Serviti polnud alla andnud ning üheksa minutit enne lõppu särasid tablool viiginumbrid 25:25. Seejärel tegid viljandlased 3:0 spurdi, kuid ka see ei tähendanud veel võitu. Pärast minutilist mõttepausi viigistasid põlvalased seisu, ent kui mängida jäi kümmekond sekundit, lõikasid viljandlased Serviti puuriluku Eston Varuski pika söödu vahelt ning kiirrünnakusse jooksnud Ott Varikut takistas määrustevastaselt Ardo Puna. Kristo Järve realiseeris viimasel sekundil 7-meetri karistusviske, mis tähistas võõrustajate 29:28 võitu.

Võitjate resultatiivseimad mängijad olid Ott Varik ja Kristo Voika 7 ning Järve 5 tabamusega. Kaotajate suurimateks skooritegijateks osutusid Andri Ternovõi 10, Henri Sillaste 5 ja Carl-Eric Uibo 4 väravaga.

Viljandi peatreener Marko Koks: "Esimesel poolajal olime kaitses head, saime poolkiireid, positsioonirünnak toimis ning ka Serviti väravavahid ei hoidnud enda meeskonda üleval. Kõik see tekitas meis hea emotsiooni. Pärast vaheaega aga kaheksaväravalises eduseisus tundus, et mäng on tehtud, kuid Serviti suguse meeskonna vastu nii ei saa. Me muutusime lohakaks, tegime pallikaotuseid, ega jõudnud viskele. Vastane sai aga kiirrünnakuid ja emotsiooni üles. Lõpp oli juba õnnemäng."

Serviti juhendaja Kalmer Musting: "Häälestatus oli hea, kuid tegutsesime avapoolajal nõrgalt. Abi ei tulnud ka puurivahtidelt Varuskilt ja Denis Lõokeselt, kes tegid esimesel pooltunnil kahe peale neli tõrjet. Vastane tabas ka kaugelt, aga miks jätta üheksalt meetrilt viskamata, kui pall väravasse lendab. Teisel poolajal saime oma kaitse oluliselt paremaks, meeskondlik rünnak hakkas toimima ning Varusk seisis väravas hästi kuni viimase väljasööduni, kus ta arvas, et mängu lõpuni on jäänud vähem aega. Kui juurde arvestada nädalavahetuse Balti liiga matšid, siis saime kolmanda üheväravalise kaotuse järjest, kuid see õpetabki."

Tabeliseis: Viljandi HC 8 (4-st mängust), Põlva Serviti 6 (4), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 4 (3), HC Viimsi/Tööriistamarket 2 (2), Aruküla SK 1 (3), Audentes SK 1 (4), SK Tapa 0 (2) punkti.