Cristiano Ronaldo jõudis Rauliga samale pulgale.Foto: Reuters/Scanpix
Uudised
1. oktoober 2015, 01:07

Ronaldo purustas taas rekordeid, Manchesteri klubid said läbi häda hakkama

Jalgpalli Meistrite liiga teise mängudevooru teine päev sobiks süžee poolest "Oceans'i" filmitriloogiasse: suured staarid George Clooney/Cristiano Ronaldo ja Matt Damon/Zlatan Ibrahimovic tõmbasid šõuga kõigi tähelepanu endale ja pakkusid sellega teistele osatäitjatele/Manchesteri klubidele suitsukatte mille alla salaja punktiröövi korraldada.

Zlatani ja Damoni tihti puterdava tegelaskuju võrdlus on igati kohane: tegelikult läks rootslase isiklik õhtu veidi untsu. Ibrahimovici nimele kanti algselt PSG ja Donetski Šahtari kohtumise viimane, tabloole 3:0 skoori toonud tabamus, mis tähendanuks, et mees tõusnuks 109 väravaga jagama Prantsusmaa hiigelklubi ajaloo resultatiivseima mängija tiitlit. Hiljem otsustati kolli autorina protokolli märkida aga Ukraina klubi kapten Dario Srna ehk Zlatan jääb Pauletale jätkuvalt ühe väravaga alla.

Legendiga samale pulgale tõusmine läks õnneks aga Cristiano Ronaldol, kes kordas Rauli saavutatut. Kui PSG edukaimaks väravakütiks tõusmiseks piisab 109 väravast, siis Reali puhul on see arv kolm korda suurem – hispaanlane ja portugallane on mõlemad kuningliku klubi eest löönud 323 väravat (Meistrite liigas on meeste kontod nüüd vastavalt 66 ja 67). Kui Raulil kulus selleks 741 mängu, siis noorem kolleeg on tähiseni jõudnud uskumatuna näiva 308 matšiga.

Rekordeid murdis Ronaldo veelgi: ta tõusis mööda Lionel Messist ja on nüüd 22 Meistrite liiga mängus löönud vähemalt kaks väravat. Veelgi muljetavaldavam number on aga mehe kogukonto: pärast lustimist Rootsis on Ronaldo nüüd klubide ja rahvuskoondise eest skoorinud 501 korral ehk mees on enam kui poolel teel milleeniumini!

Kaks võitu, aga britid ikka plindris

Ent Meistrite liiga pole üksnes ühe või kahe mehe šõu ning kokku peeti mängudeõhtul kaheksa kohtumist – oma esimese punkti klubi ajaloos sai Astana, kes tegi kodus 2:2 viigi Galatasarayga ja PSV oli Moskvas väga lähedal imelisele tagasitulekule, ent 0:3 kaotusseis mängiti siiski vaid 2:3 skoorini.

Vast kõige paeluvam oli aga Manchesteri meeskondade käekäik. Kui esimeses voorus läksid nii United kui City esmalt 1:0 juhtima, et siis 1:2 kaotada, siis seekord oli stsenaarium risti-vastupidine – jäädi taha, kuid lõpuks võeti napid võidud.

Mängupildiliselt oli meeskondade seis erinev: City jäi matši algul Mönchengladbachi Borussia surve alla ja vaid Joe Harti penaltitõrje kindlustas, et nad lõpetasid poolaja 0:1 kaotusseisus. Teisel poolajal leiti aga oma mojo üles ning tänu Nicolas Otamendi tabamusele ning Sergio Aguero 90. minutil teenitud-realiseeritud penaltile saadi lõpuks võit.

United aga domineeris mängu pigem ise, kuigi paremkaitsja Antonio Valencia naiivne kaitsetöö lubas Wolfsburgil neljandal minutil ette minna. Suurepärase mängu teinud Juan Mata ja Chris Smallingu – mõlemad mehed said ka nime tabloole kirja – soorituste toel saadi end 53. minutiks 2:1 ette, kuid siis hakati seisu hoidma ja ülinärvilises mängulõpus oli Unitedil parajalt õnne, et mõni Wolfsburgi ohtratest võimalustest teed väravavõrku ei leidnud.

Manchesteri tulnud kaks võitu tähendavad, et pärast kahte vooru on Inglismaa klubid võitnud kaheksast mängust vaid kolm – kaks napilt ja Chelsea 4:0 Tel Avivi Maccabi tampiminegi oli suuresti kinni vastase nõrkuses. Praegused tulemused lubavad ennustada, et briti klubidel saab juba alagrupist edasi jõudmisega olema ports rabelemist, ja kui see ka õnnestub, võivad nad play-offis karta üpris korralikku nuuti – pole Premier League'is ju talvevaheaega, mida teised tipptiimid nautida saavad ja kui sellist jalgpalli näitavatele inglastele tuleb vastu mõni puhanud meeskond, pole sellest mängust head nahka loota.