Raul Must jääb karjääri parimast edetabelikohast veel nelja astme kaugusele.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordivaria
1. oktoober 2015, 11:32

Raul Must tõusis maailma edetabelis viie koha võrra, 45ndaks

Täna avaldatud värskes sulgpalli maailma edetabelis leiab Raul Musta eelmise nädalaga võrreldes viie pügava võrra kõrgemalt, 45. kohalt.

Tõusu aitas saavutada Praha turniiril saavutatud kolmas koht, samuti mõne konkurendi kerge langus. Oluline on ka asjaolu, et Euroopa mängijate seas kerkis Must üheksandaks - tema ja treener Mart Siliksaare eesmärk on kerkida tuleva aasta EMiks Vana Maailma kaheksa parema mängija sekka, et saada hea asetus. Musta karjääri parim edetabelikoht on olnud mitme aasta eest saavutatud 41.

Paralleelselt peetakse arvestust ka selle üle, kes pääseksid jooksva seisu kohaselt Rio olümpiamängudele (arvestatakse maikuust alates kogutud punkte ja riikide kvoote). Siin on Must koguni 21. kohal, olümpiale pääseb üksikmängus aga vähemalt 38 meest - ehk olukord on väga hea.

Naiste edetabelis langes Praha turniiri avaringis ülinapi kaotuse saanud Kati Tolmoff paraku kümne koha võrra ja on nüüd 78. Olümpiatabelis on ta 43. ehk praeguse seisuga Riosse ei pääseks. Karoliine Hõim asub tavalises edetabelis 178., Laura Vana 203. ja Getter Saar 205. kohal.