Sergio Aguero lõi Newcastle Unitedi võrku viis palli!Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
3. oktoober 2015, 19:29

GALERII | Väravakunn Aguero ja Manchester City purustasid Inglismaal rekordeid

Newcastle Unitedi jalgpallimeeskond oli Inglismaa kõrgliigas veel avapoolaja lõpuhetkedel Manchester City vastu 1:0 ees. 20 minutit hiljem vaatas tabloolt vastu aga 1:6 kaotusseis!

City kuus väravat 20 minuti jooksul (esimese poolaja üleminutite tõttu võib see number kasvada ka 23 peale) on Premier League'i absoluutne rekord. Et esimese, teise, kolmanda, viienda ja kuuenda tabamuse autoriks oli Sergio Aguero, on tegu ka liiga ajaloo kiireima viiekordse võrgusahistamisega ühe mängija poolt.

Aguero on nüüd löönud Inglismaal 84 väravat, mis tõstab ta samale pulgale Cristiano Ronaldo ja kaas-argentiinlase Carlos Teveziga. Lisaks on ta nüüd eksklusiivses viie värava klubis, kuhu kuuluvad veel vaid Andy Cole, Alan Shearer, Jermaine Defoe ning Dimitar Berbatov. Kuut kolli pole Inglismaa kõrgliigas löönud veel keegi ja šanss kadus ka Aguerol, sest ta vahetati neli minutit pärast viiendat tabamust pingile.

Euroopa tippliigade ajaloo kiireimad viis väravat ühe mehe jalast sündisid vaid poolteist nädalat tagasi, kui Müncheni Bayerni ründaja Robert Lewandowski põrmustas Wolfsburgi üheksa minutiga. Poolaka ja Aguero vahele mahub ka Ladislav Kubala – FC Barcelona alistas 1952. aastal Sporting Gijoni 9:0 ja nende legendaarne ungarlane lõi kokku seitse kolli – viie jaoks kulus tal aega 19 minutit!

Teised tänased mängud:
Crystal Palace – West Bromwich Albion 2:0
Norwich City – Leicester City 1:2
Aston Villa – Stoke City 0:1
AFC Bournemouth – Watford 1:1
Sunderland – West Ham United 2:2