Rait-Riivo Laane hiilgas tuttavas Rapla saalis, kuid nüüd juba TTÜ ridadesse kuuludes ja varasemat kodupublikut kurvastades.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
4. oktoober 2015, 19:58

TTÜ lülitas karikasarjas Rapla konkurentsist!

Eesti korvpallikarikavõistlustel jõudis veerandfinaali TTÜ, kes alistas mõneti üllatuslikult võõrsil Rapla Avise 80:72.

TTÜ oli kodus peetud avamängu kaotanud 74:78 ning oli tänagi enne viimast veerandit kahe punktiga taga. Kümme lõpuminutit võideti aga Rapla publiku meelehärmiks 28:18. Kangelaseks kerkis terve senise karjääri Raplas mänginud, kuid suvel TTÜsse siirdunud Rait-Riivo Laane 25 punkti, 4 lauapalli, 3 korvisöödu ja 3 vaheltlõikega. Kristjan Kitsing lisas 16, Jaan Puidet 13 silma.

Kaotajatest kogus Devin Brooks 20, Indrek Kajupank 16 ja Will Artino 14 punkti, kuid ülejäänute toetus jäi kasinaks. Suvel koondise kandidaatide sekka kuulunud Janari Jõesaar tegi 10 mänguminuti jooksul 1 möödaviske ja 3 isiklikku viga.

Allajäämine oli Raplale eriti valus põhjusel, et korvpalliliit on veerandfinaalide paigaks kinnitanud Viljandi ja Rapla. TTÜ kohtub just Raplas peetavas mängus paari Tamsalu Los Toros - Audentes/noortekoondis edukamaga - seal võitsid Tamsalus peetud avamängu võõrustajad 84:77.