Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.Foto: ALAR TRUU
Jalgpall
5. oktoober 2015, 20:08

Magnus Pehrsson: olukord on sarnaselt septembriga hea - mehed on vormis, saavad mänguaega ja vigastustest priid (1)

Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson hindas enne EM-valikmänge Inglismaa ja Šveitsiga meeskonna olukorra heaks. Kõik on nii nagu peab.

Magnus, milliseks hindad hetkel meeskonna olukorda ja valmisolekut?

Heaks. Olukord on üpris sarnane septembriga – mehed on heas vormis, saavad klubides rohkesti mänguaega ja vigastustest priid.

Kahes viimases mängus on vastaseks valikgrupi tabeli kaks tipmist meeskonda. Kuidas Eesti neile matšidele läheneb?

Olen rõõmus, et valiksarja 9. ja 10. mängu eel on meil jätkuvalt võimalus alagrupist edasi pääseda. Jah, see võimalus on tilluke ning meid ootavad kaks suurt väljakutset. Et edasi pääseda, peame ilmselt võitma nii Inglismaad võõrsil kui ka Šveitsi kodus. Nende eelduste loomiseks peame ülihästi valmistuma ja tegema fantastilise esituse. Siis avaneb meil võimalus, mille nimel töötamegi.

Inglismaa on juba valikgrupi võidu kindlustanud. Kas sellest tõigast on Eestil mingi kasu või ei mõjuta see olukorda üldse?

Väga raske vastata. Ühelt poolt on neil koht Prantsusmaal olemas ja nad ei vaja meie vastu võitu. Teiselt poolt katsetavad nad ilmselt mõningaid uusi ideid ja on mõnede mängijate vigastuste tõttu selleks ka sunnitud. Ning kui uued mehed saavad võimaluse, ihkavad nad enda väärtust peatreenerile alati tõestada.

Ilmselt on meil keeruline ennustada õigesti Inglismaa algkoosseisu, aga samas sooviks iga treener mängida oma tugevaima alg11-ga ja meie vaatevinklist on positiivne, et Inglismaa seda teha ei saa.

Kas Eesti reedene algkoosseis on sul juba enamvähem selge?

Jah. Muidugi tahan ma alati esmalt trenne jälgida ja seal mõningaid asju katsetada, aga mul on Inglismaa-mänguks idee, mida soovin järgnevate päevade jooksul testida, ja tean ka mängijaid, kes võivad pakkuda alternatiive.

Kas reedene mänguplaan on üldjoontes sarnane Mariboris nähtuga?

Jah, sarnasusi on. Aga Inglismaa on kasutanud Sloveeniast erinevat asetust. Mänguplaanist leiab sarnasusi, aga see pole Sloveenias pruugituga analoogne.

Kas eelmise nädala furoor ümber Sergei Pareiko on kuidagi meeskonda mõjutanud?

Nagu igal elualal – kui üks inimene teise vastu välja vahetada, siis on midagi varasemast teisiti. Ning Pareiko on pikalt meeskonda kuulunud ning omanud siin ka seoses oma kogemustega kõrget staatust. Jah, olukord on muutunud, aga meie tahame sellest muutusest positiivse poole välja tuua.

Milline on Eesti koondise tegevuskava järgmiste päevade jooksul? Kas mehed saavad ka puhkepäevi?

Harjutame igal mängu-eelsel päeval, aga täna ja homme läheneme mängijatele individuaalselt sõltuvalt nende suurest koormusest ja/või pühapäevasest klubimängust. Kolmapäeval ja neljapäeval harjutame juba meeskondlikult.

Kolmapäeva hommikul harjutame Tallinnas, lendame siis Londonisse ning Inglismaal teeme enne mängu ühe trenni – neljapäeva õhtul Wembley'l.

Kuna kolmapäevaks saime lennuaja keset päeva, siis pidime valime, kas harjutada hommikul Tallinnas või õhtul Londonis. Otsustasime eelistada värskena Tallinnas treenimist.